Afbeelding
.

Hattemse kunstmaand: Geniet al wandelend van kunst

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Omdat een Kunstmarkt in deze coronatijd lastig is te organiseren, heeft Rond Uit Hattem een alternatief bedacht. 

Met de Hattemse kunstmaand kunnen bezoekers en inwoners van 1 mei tot en met 29 mei toch nog genieten van de kunstwerken van lokale en regionale kunstenaars.

“Een unieke kans om Coronaproof het werk van regionale kunstenaars te bewonderen is de raamexpositie wandeling in Hattem. Een wandel route die je mee neemt langs unieke winkels en bedrijven in de binnenstad en op een veilig manier kunst in Hattem laat ontdekken. Bewonder van 1 mei tot en met 29 mei kunstwerken in de etalages in de binnenstad en lees meer over de gebruikte technieken en interessante achtergrond verhalen. Benieuwd naar de kunstenaar achter het kunstwerk in de etalage? Enkele Hattemse kunstenaars zijn op de zaterdagen in mei aan het werk in hun atelier voor een kijkje achter de schermen”, vertelt evenementencoördinator Marije van Loenen enthousiast.

Kunst in de Tuin Expositie

In de periode van 19 tot en met 26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eierdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Met af en toe een verrassing op het balkon, en ontdek al slentert langs Roseboomspoor kunstwerken op één van de bomen of in het groen.

Vele kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. De winnaars van de onlangs gehouden fotowedstrijd krijgen hun eigen fotografie expositie achter de ramen van het kantoor van het Toeristisch Informatie Punt op de markt en op de wandelroute kunnen liefhebbers een kijkje nemen bij leden van het beeldhouwersgilde die op enkele zaterdagen in de oude Wereldwinkel hun atelier houden.

Ook een kunstwerk in uw etalage?
Winkeliers en bedrijven in de binnenstad kunnen zich aanmelden als raamexpositie locatie. Een mooie manier op meer aandacht op de winkel te vestigen en de etalage op te fleuren met unieke kunstwerken. Inrichting van de etalage gebeurt op afspraak en ondernemers mogen hun voorkeur aangeven voor een hangend of staand kunstwerk. “We hebben al enkele aanmeldingen ontvangen. Wilt u ook tot één van deze slimme ondernemers behoren? Meld u zich dan voor 1 april aan bij: evenementen@ronduithattem.nl” , aldus Marije.

“Met deze alternatieve invulling hebben we een mooie manier gevonden om meer loop naar de ondernemers te creëren en kunstenaar een plek te bieden hun werk te exposeren. Kijkend naar dat wat in deze tijd mogelijk is, een mooi alternatief”.

Afbeelding