Afbeelding
.

Tweede Kamerverkiezingen in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Op 17 maart zijn er verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. 

Deze verkiezingen zullen anders zijn dan normaal. Dit heeft alles met het coronavirus te maken en de maatregelen die daarvoor moeten worden getroffen. De gemeente Hattem heeft alles is het werk gesteld zodat iedereen veilig en verantwoord kan stemmen. 

Stempas

Uiterlijk op woensdag 3 maart heeft iedereen een stempluspas ontvangen. Heeft u uw stempluspas niet ontvangen of bent u deze kwijt? Vraag dan voor vrijdag 12 maart 17.00 uur een vervangende stempluspas bij de gemeente Hattem aan. Met die stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u op woensdag 17 maart uw stem uitbrengen in een stembureau. In het stembureau gelden de coronamaatregelen. Doe vooraf de gezondheidscheck. Deze ontvangt u bij uw stempas. Heeft u klachten? Kom dan niet naar het stembureau en machtig iemand om voor u uw stem uit te brengen. Op de achterzijde van de stempas staat hoe dat in zijn werk gaat.

Stemmen per brief

Kiezers van 70 jaar of ouder kunnen ook per brief stemmen. Tussen vrijdag 26 februari en donderdag 11 maart hebben zij hiervoor de benodigde documenten en uitleg ontvangen. Doe uw briefstem vóór vrijdag 12 maart 17.00 uur op de post. Of lever deze in bij het afgiftepunt in het Stadhuis. Het afgiftepunt is op werkdagen open van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart van 9.00 tot 17.00 uur en op woensdag 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur. Heeft u op 11 maart nog niet alle documenten ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem. 

Vervroegd stemmen

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen kiesgerechtigden vervroegd hun stem uitbrengen in het Stadhuis. Deze maatregel is met name bedoeld voor kiezers met een kwetsbare gezondheid en Hattemers die niet in de gelegenheid zijn om op 17 maart naar de stembus te gaan. Het tellen van de stemmen die op 15 en 16 maart zijn uitgebracht start op woensdag 17 maart vanaf 7.30 uur. Dit geldt ook voor de briefstemmen.

Stembureaus 

De coronamaatregelen hebben ook invloed op de keuze van de stembureaus. De bekende stembureaus in de Van Heemstraschool en De Bongerd zijn niet meer geschikt als stemlocatie. De stemlocatie de Open Poort heeft teveel op te roepen kiezers. Daarom zijn er nieuwe stemlocaties in de Ontmoetingskerk aan de Van Galenstraat, de Emmaüskerk aan de Dorpsweg en het IJsbaangebouw aan de Geldersedijk toegevoegd. 

Voor meer informatie: Telefoonnummer 0800-1351, dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur, of www.elkestemtelt.nl.