Op de foto v.l.n.r. Tim en Luke Slager (Molecaten) en Hilde Palland
Op de foto v.l.n.r. Tim en Luke Slager (Molecaten) en Hilde Palland .

“Meer aandacht voor recreatie en toerisme”

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Zaterdag brachten CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland en fractievoorzitter van CDA Hattem Teun Juk een werkbezoek aan recreatiebedrijf Molecaten. Daar werden zij ontvangen door de directieleden Luke en Tim Slager.

Hilde Palland is op dit moment bezig met een Hanzestedentour om te horen hoe de economie zich ontwikkelt en waar de opgaven voor Den Haag liggen. Hoofdonderwerp van het gesprek in Hattem was hoe Molecaten zich staande heeft houden in deze tijd van het Coronavirus. “Dankzij een combinatie van goed ondernemerschap en steun van de huisbankiers en de overheid is er perspectief voor de toekomst.” Essentieel voor de recreatiesector is dat de parken open mogen zijn met inachtneming van de Corona maatregelen. “De zomerperiode is heel goed geweest. Op dit moment zijn er weinig gasten uit het buitenland maar dat wordt gecompenseerd door de binnenlandse vraag. Mensen ontdekken dat er dicht bij huis prachtige mogelijkheden voor ontspanning zijn.”

Er werd uitvoerig stil gestaan bij het belang van familiebedrijven voor de economie. Hilde Palland wil dit onderwerp hoger op de politieke agenda. “Ze zijn geworteld in de omgeving en zorgen voor veel werkgelegenheid. Vooral in de regio Zwolle zijn dit economisch gezien belangrijke bedrijven”. De directie van Molecaten onderschrijft het belang van specifieke aandacht voor familiebedrijven. Daarbij werd een pleidooi gehouden om recreatie en toerisme tot een specifiek aandachtsveld te maken in politiek Den Haag. “Het is een belangrijke sector die met veel beleidsvelden te maken heeft. En dan is enige coördinatie wel van belang.”

Uiteraard kwam ook het beleid van de gemeente Hattem ter sprake. Bezoekers van de parken in Hattem waarderen de mooie binnenstad en de prachtige natuur. “Belangrijk is dat de binnenstad levendig blijft. Een gastvrij Hattem versterkt het vakantieplezier van recreanten en toeristen. Daarbij horen goede voorzieningen zoals een openbaar toilet in de binnenstad, ruime openstelling winkels, goed onderhouden wandel- en fietspaden en voorkomen dat vliegtuiglawaai de stiltegebieden aantast.” Hilde Palland en Teun Juk bedanken Molecaten voor de gastvrijheid en kunnen terugzien op een geslaagd werkbezoek.