Afbeelding
.

Belastingaangifte 2020

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Belastingaangifte doen: niet de leukste of makkelijkste klus, vinden veel mensen. 

Daarin staat u niet alleen. Gelukkig zijn er leden van de ouderenbonden die er wel plezier aan beleven. Ze helpen u graag en dat kan u ook nog eens geld opleveren. Voor leden van de ouderenbonden KBO - PCOB doen ze dit gratis of tegen een kleine vergoeding voor onkosten. Een eventuele kleine vergoeding wordt vooraf met u afgesproken. Ook helpen ze u bij eventuele vragen op het gebied van huur- of zorgtoeslagen. 

Uw HUBA (HUlp bij Belasting Aangifte) heeft een machtigingscode nodig die u heeft ontvangen van de Belastingdienst. Heeft u vorig jaar ook een machtigingscode van de Belastingdienst ontvangen, dan ontvangt u automatisch dit jaar weer een machtigingscode voor de belastingaangifte 2020. U moet deze bewaren, want uw HUBA heeft hem nodig. Heeft u zorgkosten die niet vergoed worden, laat een hulp beoordelen of u voor aftrek van deze zorgkosten in aanmerking komt. ā€œEen goed ingevulde belastingaangifte kan u geld besparen. Niet geschoten is altijd mis!ā€ 

Voor de ouderenbonden KBO ā€“ PCOB in Hattem zijn de volgende belastinghulpen actief. Dhr. W. Goos, Hommelbrink 1, tel. 038-4443435. Dhr. H. Scholte, Hessenweg 83, tel. 038-4449449. Dhr. J. Visser, Van Galenstraat 11, tel. 038-4442713. Dhr. D. Visser, De Reest 3, tel. 038-4447034. Wilt u tijdig met een van genoemde personen een afspraak maken, daar de aangifte voor 1 mei moet worden ingediend. 

Het kan zijn dat in verband met het coronavirus de Belastingdienst soepel omgaat met de inlevering van de aangifte. Uw HUBA houdt u hiermee op de hoogte. Het kan ook zijn, gezien het coronavirus, dat u of de HUBA een bezoek bij u thuis niet wenslijk vindt. In dat geval zal met u een afspraak worden gemaakt hoe uw bescheiden voor de aangifte bij de HUBA komen en hoe u deze na de aangifte weer in bezit krijgt.