Afbeelding
.

Drukte in het bos

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Als er dan iets positiefs aan Corona is, dan is het volgens raadslid Teun Juk van het CDA dat we meer actief bewegen en de bossen hebben herontdekt. 

Maar er is ook een keerzijde: minder rust voor flora en fauna Ć©n er treden nog wel eens irritaties op tussen de verschillende gebruikers in de bossen, zoals mountainbikers en wandelaars. Reden voor de CDA-fractievoorzitter Teun Juk om het college te bevragen over veilige bospaden.

Juk wilde onder andere van het college weten of de gemeente hierover het gesprek aan zou willen gaan met boseigenaren, mensen van de klompenpaden, mountainbikers en de ruitervereniging.

Het college erkende het spanningsveld tussen de recreatieve gebruikers. Wethouder Auke Schipper gaf aan dat er gewerkt wordt aan een nieuw stelsel van goede routes in het bos. Daarvoor is een routebureau opgericht dat zorgt dat routes beter worden aangeduid. ā€œDe MTB-routes staan voor dit jaar in de projectenlijst om aangepakt te worden, zodat ze beter aangeduid worden en minder hinder veroorzakenā€, aldus de wethouder.

Volgens de wethouder zal het begrip recreatiezonering nog wel vaker in de raad aan bod komen. Provincie Gelderland bekijkt of al dat bezoek aan het bos en de flora en fauna wel goed samen gaan. ā€œIn sommige gebieden is soms tĆ© druk. Hierdoor gaat de kwaliteit van natuur achteruit. De provincie wil daarom bepaalde gebieden zoneren zodat er minder gebruik van wordt gemaakt. Dat speelt in Hattem een klein beetje. We gaan met de grootste grondbezitter, ASR, in gesprek om te horen hoe zij hier naar kijken en hopen de raad nog voor de zomervakantie te informeren over de effecten voor Hattem.ā€