Afbeelding
Voerman Museum

Nieuwe tentoonstellingen Voerman Museum

Algemeen

HATTEM- In het Voerman Museum wordt gewerkt aan het inrichten van twee nieuwe tentoonstellingen: ā€˜Tour dā€™ Europe langs ideaalsteden in de late Middeleeuwenā€™ - met een hoofdrol voor Hattem - en ā€˜RenĆ© Kinket, beeldend vertellerā€™.

In de Middeleeuwen woedde in heel Europa een ware stedenkoorts. ā€˜Tour dā€™Europe langs ideaalsteden in de late Middeleeuwenā€™ zoomt in op vijf middeleeuwse Europese steden. Naast Hattem zijn dit: Monflanquin, een Franse stad op een heuveltop, Torun een Poolse tweelingstad, Caernarfon, een kasteelstad in Wales, en San Giovanni Valdarno, een Italiaanse voorstad van Florence. Deze tentoonstelling is in 2016 samengesteld door Jan Brouwer, stedenbouwkundige voor het museum Elburg.

De tentoonstelling rond RenƩ Kinket geeft een overzicht van het werk van deze Hattemse kunstenaar, die mei vorig jaar mei plotseling overleed. Hij heeft bovendien de afgelopen jaren als vrijwilliger zeer veel voor het museum betekend. De expositie over RenƩ Kinket is overigens ondergebracht in het gedeelte van de zaal waar eerst de periode van de Verkade-albums van Jan Voerman junior werd belicht. Dat betekende een kleine verhuizing en voor de Verkade-periode is nu op de Voerman junior-afdeling een nieuwe wand ingericht.

Het museum hoopt de nieuwe tentoonstellingen vanaf maart aan het publiek te kunnen tonen.

Afbeelding