Afbeelding
.

Schaatspret van korte duur

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Heerlijk het ijs op bij de uiterwaarden; voor veel schaatsliefhebbers is er weinig mooier dan dat. 

Vrijdag gingen er dan ook flink wat schaatsers het ijs op vanaf de Hoenwaardseweg. De schaatspret duurde echter niet lang; de politie haalde de schaatsers van het ijs. Door de dalende waterstand zou het niet veilig genoeg zijn. “Het water in de rivieren daalt en het water in de uiterwaarden zakt mee. Door een verraderlijke stroming en lucht onder het ijs wordt schaatsen zeer gevaarlijk. Ga daarom niet schaatsen op de Uiterwaarden, maar kies een veilige plek in je omgeving”, is te lezen op de Facebookpagina van Politie Heerde-Hattem.

Ook gemeente Hattem roept op om niet te schaatsen in Hattemse uiterwaarden. “Het water in de rivieren daalt en het water in de uiterwaarden zakt mee. Door een verraderlijke stroming en lucht onder het ijs wordt schaatsen zeer gevaarlijk. Ga daarom niet schaatsen op de uiterwaarden, maar ga schaatsen op een veilige plek, bijvoorbeeld bij de Hattemse ijsbaan. Leden van de IJsvereniging kunnen zich inschrijven voor een tijdslot via de website van de IJsvereniging: ijsvereniginghattem.nl”, meldt de gemeente op Facebook.

Burgemeester Marleen Sanderse: “Ik vind het erg vervelend om de schaatspret te moeten drukken, maar de situatie in de uiterwaarden is echt gevaarlijk. Je kunt het niet zien, maar het water onder het ijs kan op sommige plekken snel zakken, waardoor het ijs niet stevig genoeg is en je er makkelijk doorheen zakt. Uiteraard wil ik ook graag dat we kunnen genieten van dit mooie winterse weer, maar dat moet wel veilig zijn. In de uiterwaarden is het op dit moment helaas niet veilig.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding