Afbeelding
.

Voortgang derde supermarkt

Algemeen

HATTEM – Wethouder Auke Schipper hoopt in maart het voorstel voor de komst van een Lidl naar Hattem in de raad te brengen. Dit deelde de wethouder maandagavond mee tijdens de commissievergadering Algemene en Ruimtelijke zaken.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning voor de Lidl-vestiging op Het Veen zijn bij de gemeente Hattem zes zienswijzen ingediend.

“Alle zienswijzen zijn beantwoord. We lopen nu alleen nog tegen de Wet Natuurbescherming aan. En in hoeverre de komst van een derde supermarkt kan in combinatie met de uitstoot van stikstof, zodat er geen negatieve effecten zijn voor de natuurgebieden om ons heen. Deze procedure loopt bij de Provincie. Het staat hoog op de prioriteitenlijst. Ik hoop dat het daadwerkelijk tot snelle voortgang zal leiden zodat we de stukken in maart kunnen aanbieden”.

Zodra de Provincie groen licht geeft worden de beantwoording van alle zienswijzen samen met het ontwerpbestemmingsplan en –vergunning aangeboden aan de raad. Stelt de raad het bestemmingsplan, al dan niet gewijzigd vast, dan kan ook de vergunning worden verleend”, aldus de gemeente Hattem.