Afbeelding
Ries Velema

Werkzaamheden Roseboomspoor bijna afgerond

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De werkzaamheden aan het Roseboomspoor zijn rond 5 februari afgerond. 

Dan is het Roseboomspoor weer normaal toegankelijk voor wandelaars en fietsers. In het voorjaar gaat het Roseboomspoor wederom op de schop. Dan gaat de gemeente Hattem aan de slag om het Roseboomspoor te verbreden en te voorzien van een extra voetpad.

Van Werven Energie is in 1999 begonnen met de ontwikkeling van windmolenpark Hattemerbroek. De ontwikkelfase heeft geresulteerd in een windpark van vier windturbines in de gemeente Oldebroek langs de N50 nabij knooppunt Hattemerbroek. Het bedrijf Ventolines coördineert een groot aantal taken om tot dit eindresultaat te komen, waaronder het civiele gedeelte en elektrische deel van het windpark. In totaal wordt er over een lengte van bijna 9 kilometer kabels gelegd om het windmolenpark aan de Middeldijk aan te sluiten op het onderstation van Liander aan de Kanaaldijk in Hattem.

De graafwerkzaamheden zijn 2 weken later klaar dan vooraf was ingeschat. “De werkzaamheden schieten al flink op, maar deze maand gaan we niet halen”, aldus omgevingsmanager Ries Velema namens Ventolines.

De kleine vertraging komt door het feit dat er meer persingen nodig zijn om bomen te besparen op het tracé vanaf het zwembad tot de golfbaan. “Tijdens het graven zijn er persingen nodig om de wortels van bomen niet te beschadigen. Er wordt dat een stalen buis geplaatst onder de wortels waar de kabels door worden getrokken. Daarnaast speelden de invloeden van het weer parten. Wanneer de temperatuur te laag is, kunnen er geen kabels worden uitgerold”.

Het einde is in zicht. Velema blikt tevreden terug op de werkzaamheden. “De samenwerking met de gemeente Hattem en de omgeving is goed verlopen. Het is fijn dat wanneer de scholen open gaan, het fietspad weer gebruikt kan worden”.