Afbeelding
.

Nationale Tuinvogeltelling

Algemeen

HATTEM – Een leuke bezigheid in deze coronatijd is deelnemen aan de jaarlijkse tuinvogeltelling. 

Van 29 januari tot en met 31 januari, dit weekend dus, is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Op deze dagen vragen de Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen.

Meedoen met de vogeltelling kan in 3 gemakkelijke stappen. Tel op vrijdag 29 januari, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Vliegen de vogels alleen maar óver je tuin? Die tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen van een soort in je tuin of op je balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. De telling geeft je door via de website vogelbescherming.nl. Vul het telformulier uiterlijk maandagochtend 1 februari in vóór 12.00 uur.

Vorig jaar werd de huismus voor het derde jaar op rij het vaakste waargenomen tijdens Nationale Tuinvogeltelling. Dit was het derde jaar op rij. Op plaats twee stond de koolmees en op nummer drie de pimpelmees.