Afbeelding
.

Wijziging bestemmingsplan nodig voor appartementen Dorpsweg

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Onderzocht wordt of het bestemmingsplan kan worden gewijzigd zodat er 11 appartementen gebouwd kunnen worden aan de Dorpsweg. De appartementen komen in de plaats van de huidige Fiat garage.

Bestemmingsplan

Begin vorig jaar kwam het verzoek bij de gemeente Hattem binnen om het bestemmingsplan te herzien voor de locatie Dorpsweg 23. Deze locatie ligt in het bestemmingsplan Kom Hattem en heeft de bestemming Bedrijf, met dubbelbestemming Waarde – Archeologie met functieaanduiding detailhandel en gebiedsaanduiding vrijwaringszone - molenbiotoop. Binnen de huidige bestemming is de bouw van appartementen op deze locatie niet mogelijk. Het college heeft kennis genomen van de haalbaarheidsstudie voor de herziening van het bestemmingsplan. Dit is volgens het college in principe de basis voor het starten van de procedure.

Ruimtelijke kwaliteit

De plannen zijn voorgelegd en uitvoerig besproken met de met de initiatiefnemer en het Gelders Genootschap. Het Gelders Genootschap kan instemmen met de aangepaste positionering van de bouwmassa. Bij de verdere uitwerking kan het noodzakelijk blijken delen van een gevel terug te plaatsen in verband met de gevelcomposities.

Na realisering van de appartementen zal de ruimtelijke kwaliteit van het gebied toenemen. “Het verzoek is een kwalitatieve verbetering van de locatie en voorziet in de realisatie van 11 kleinere en middelgrote appartementen waaraan in Hattem grote behoefte is”, zo staat te lezen in de haalbaarheidsstudie. De helft van de appartementen met een maximale huur van € 900 per maand en de andere helft met een huurprijs boven de € 900 per maand.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor toegankelijkheid en levensloopbestendigheid van de appartementen. Zo zijn de appartementen ook voor senioren en mensen die minder goed ter been zijn. De initiatiefnemer is in zijn geheel verantwoordelijk voor de kosten.

Participatie

Overeenkomstig de Participatiecode gemeente Hattem zal in overleg met de initiatiefnemer de buurt worden betrokken bij de realisatie van de plannen.

Na het afsluiten van een anterieure overeenkomst, waarin ook eventuele planschade wordt geregeld, zal de procedure voor de herziening van het bestemmingsplan worden gestart.