Afbeelding
vallei-veluwe.nl

Ontwerpprojectplan Waterwet en ontwerpbesluiten Dijkverbetering ter inzage

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE/HATTEM- Het ontwerpprojectplan Waterwet en de bijbehorende ontwerpbesluiten voor de dijkverbetering IJsseldijk aan het Apeldoorns Kanaal liggen tot en met 15 februari 2021 ter inzage. 

De primaire waterkering van de IJssel tussen Wapenveld en Hattem is gelegen langs het Apeldoorns kanaal. Dit deel van de IJssel-waterkering beschermt het gebied ten westen van het Apeldoorns kanaal tussen Wapenveld en Hattem tegen overstromingen vanuit de IJssel. Deze waterkering voldoet niet meer aan de landelijk geldende veiligheidseisen en dient daarom te worden verbeterd. De dijkverbetering is opgenomen in het landelijke hoogwaterbeschermingsprogramma en dient uiterlijk in 2022 te zijn uitgevoerd.

Waterschap Vallei en Veluwe stelt ten behoeve van dijkverbetering IJsseldijk Apeldoorns Kanaal een projectplan Waterwet op. Voor de realisatie van deze dijkverbetering is ook een aantal vergunningen nodig. Een aantal ontwerpbesluiten met bijlagen ligt daarvoor vanaf 4 januari 2021 gedurende 6 weken ter inzage. Het gaat dan om ‘ontwerp Projectplan Waterwet Dijkverbetering IJsseldijk Apeldoorns Kanaal van Waterschap Vallei en Veluwe’; ‘aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling Dijkverbetering IJsseldijk Apeldoorns Kanaal’; ‘m.e.r.- beoordelingsbesluit Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland; ontwerpbesluit - vergunning op grond van de Wet natuurbescherming (gebieden) van provincie Gelderland; ontwerpbesluit - ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming (soorten) van de provincie Gelderland’; ‘ontwerpbesluit - Omgevingsvergunning ‘bouwen’ en ‘Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ van de gemeente Hattem’ en ‘ontwerpbesluit - omgevingsvergunning bouwen van de gemeente Heerde’. Voor dit project is een milieueffectrapportage beoordeling uitgevoerd. Het bevoegd gezag heeft besloten dat een m.e.r. niet vereist is.

Tot en met 15 februari ligt e.e.a. voor iedereen ter inzage. Deze stukken zijn beschikbaar via www.coordinatiegelderland.nl, en ook fysiek in te zien: in het stadhuis in Hattem, op afspraak via www.hattem.nl/afspraak, of tel. 038- 4431616.