Afbeelding
.

Nova & Friends halen ruim 10.000 euro op voor de Kanjerketting

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Nova van Koot (7) uit Hattem, is samen met friends een actie begonnen voor de Kanjerketting. Haar broertje Otis (5) heeft een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker: neuroblastoom.

“Kanker hebben is niet leuk, kinderkanker al helemaal niet. Ik wilde graag een actie starten voor mijn broertje en alle andere kinderen met kanker. Ik heb gekozen voor de Kanjerketting omdat ik de ketting speciaal, cool en mooi vind. Deze ketting krijgen alle kinderen die kanker hebben. Kinderen met kanker moeten veel stomme dingen ondergaan: chemokuren, pleisterwissels, injecties, plaatsen van een maagsonde, bloedtransfusies, spoedopnames en nog veel meer. Voor al deze stapjes krijgen zij een kraal aan hun ketting. Het steunt hen en vertelt hun verhaal. Van begin tot eind. De Kanjerketting word betaald door middel van donaties. Het is fijn als alle kinderen de Kanjerketting kunnen blijven krijgen en dat de kralen niet op gaan. Want dan is je verhaal niet af”, vertelt Nova.

“Ik vind de gekleurde polsbandjes van VOKK (Vereninging Ouders, Kinderen en Kanker, initiatiefnemer van de Kanjerketting) heel leuk en wilde graag polsbandjes verkopen op school en aan vrienden en familie. Maar toen kwam de lockdown en werd het lastiger om dit te doen. In het Prinses Maxima Centrum heb ik toen een filmpje gemaakt over de Kanjerketting. Samen met mijn moeder heb ik deze op Instagram gezet met een link naar mijn donatiepagina. Ook heb ik hulp van mijn vrienden (en hun ouders) gekregen met het verkopen van de polsbandjes en het delen van mijn actie”.
“Ik vind het fijn en lief dat zoveel mensen reageren, zelfs uit het buitenland. Als je een actie start en mensen gaan echt kopen en doneren is dat fantastisch. Mijn ouders zijn trots dat ik met deze actie ben begonnen. Het geeft ons positieve energie in deze zware tijd.”

“We wonen nog maar 2,5 jaar in Hattem. Ik vind het fijn om te zien hoeveel steun we krijgen van iedereen, ook los van mijn actie. Daar zijn we erg dankbaar voor. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, ik kan het bijna niet bijhouden. Ons doel stond eerst op 500 euro. Inmiddels hebben we in totaal ruim 10.000 euro opgehaald, maar er kan nog veel meer bij, want de Kanjerketting kan het goed gebruiken.”

Nova & friends actie steunen? Polsbandjes bestellen kan via: novainactie@gmail.com.

Donatiepagina: https://www.kanjerketting.nl/acties/nova-friends-voor-de-kanjerketting

Video uitleg actie: https://www.instagram.com/tv/CJEwSbNH-Ps/?utm_source=ig_web_copy_link

Social media: https://www.instagram.com/novainactie/ en https://www.facebook.com/nova.vankoot