Afbeelding
.

Besmettingen in De Bongerd lopen op

Algemeen

HATTEM – Het aantal Corona-besmettingen in De Bongerd is verder toegenomen.

Op dit moment worden elf bewoners verspreid over twee COVID-afdelingen besmet verpleegd. Ze worden verzorgd door een speciaal COVID-team. De medewerkers van dit team zijn vrijgemaakt van andere werkzaamheden en alleen werkzaam op de COVID-afdeling. Naast bewoners zijn ook verschillende medewerkers positief getest. In de zorgwoningen is het rustig. Donderdag worden alle bewoners in De Bongerd preventief getest. De bewoners van De Bongerd wordt geadviseerd

om de komende weken niet bij anderen op bezoek te gaan. Ook niet bij familieleden. Vanwege de recente besmettingen is het maximale aantal bezoekers per dag per bewoner bijgesteld naar één. Alle groepsactiviteiten zijn voorlopig gestopt. Ook wordt er niet meer gezamenlijk gegeten. Bewoners krijgen nu de maaltijd in hun appartement geserveerd.

Fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en pedicures zijn voorlopig gestopt met hun werkzaamheden in De Bongerd. Voorlopig vinden er geen nieuwe opnames plaats in De Bongerd. Ook geen opnames die al gepland waren.