Afbeelding
.

Bakkerijmuseum in de race leukste uitje Gelderland

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Het Nederlands Bakkerijmuseum sluit het jaar af met goed nieuws.

Het museum is nog steeds in de race voor de titel ā€˜Het Leukste Uitjeā€™ voor de provincie Gelderland. De verkiezing is een publieksprijs namens 4,5 miljoen ANWB-leden. De wedstrijd wordt gezien als de belangrijkste toeristische verkiezing van Nederland.

Tot en met 1 november konden ANWB-leden hun stem uitbrengen op het leukste landelijke en provinciale uitje. De beoordeling is aan de hand van criteria zoals gastvrijheid, sfeer, aanbod en prijs- en kwaliteitverhouding. Vorig jaar werd het Bakkerijmuseum nog gekroond tot het leukste uitje van de Gelderland. Of dat dit jaar weer het geval is wordt op 4 februari 2021 bekend gemaakt.

Het Bakkerijmuseum laat op Facebook weten dankbaar te zijn voor de nominatie. ā€œOndanks dat 2020 onverwachts een moeilijk jaar werd door Corona. Ondanks dat we maanden achtereen verplicht moesten sluiten. Ondanks dat we moesten werken met grote beperkingen als we wel open mochten. Ondanks dat we intern alle zeilen bij moesten zetten om te overleven. Ondanks dat en nog veel meer tegenslagen zijn we positief gebleven. En dat heeft resultaat gehad. Voor ons is het krijgen van deze waardering van extra grote betekenis omdat het hier om een nationale publieksprijs gaat. U heeft weer massaal op ons gestemd en dat is een ongelooflijk mooi slotakkoord aan een jaar dat we het liefst meteen zouden vergeten.

Juist nu is het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem extra dankbaar voor deze steun van mensen dichtbij en ver weg. Deze waardering had niet op een beter moment kunnen komen voor onze medewerkers die zich vanaf 12 maart staande hebben weten te houden onder uitzonderlijke omstandigheden. Die alles hebben gegeven voor het behoud van ā€˜hunā€™ museum. Vaak belangeloos en vaak tijdens lange dagen. Het is ook een blijk van waardering voor het stichtingsbestuur dat met raad en daad de directeur terzijde staat. Soms met adviezen op afstand en soms letterlijk schouder aan schouder in de bakkerij, maar altijd als een onmisbaar klankbord dat, ook belangeloos, vakexpertise, bestuurlijke ervaring en zakelijk inzicht ter beschikking stelt. Nu dus dit goede nieuws op de valreep naar een nieuw jaar. We zijn u er oprecht diep dankbaar voor.ā€