Afbeelding
.

Mondzorg Parkzicht klaar voor de toekomst

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

HATTEM- Na maanden vanuit de tijdelijke unit te hebben gewerkt, hebben Maikel Vogels en Marie Klein eindelijk hun mooie nieuwe tandartspraktijk kunnen betrekken aan de Nieuweweg 95. 

Mondzorg Parkzicht is door de vele werkmensen al een tandartspraktijk 2.0 genoemd. En als je binnenstapt snap je waarom: warme tinten op de muur, fraaie afwerking en natuurlijk het mooie uitzicht op het park kenmerken deze tandartspraktijk. Er is veel werk verricht aan het pand, zowel aan de binnen- als buitenkant. “Het pand is klaar voor de toekomst”, vertelt Marie. “We vonden het heel belangrijk dat het duurzaam gemaakt zou worden. Alles is bijvoorbeeld goed geïsoleerd, we hebben een warmtepomp, en er is hout gebruikt dat geen verdere behandeling nodig heeft. Ook komt er nog een wadi, voor de afvoer van hemelwater”, geeft ze als enkele voorbeelden. Het pand is rolstoeltoegankelijk gemaakt met de realisatie van een lift. “Daardoor en door onze eigen parkeerruimte zijn we makkelijk te bereiken voor iedereen.” 

Maikel en Marie zijn gestart met Mondzorg Parkzicht omdat ze graag een kleinschalige praktijk wilden. En dat is gelukt, zegt Marie. “Het is echt geworden wat we voor ogen hadden. En ondanks Corona hebben we een goede start mogen hebben. De periode in de tijdelijke unit is prima verlopen. Mensen waren verbaasd over hoe netjes en compleet het was. Maar we groeien er uit ons jasje en zijn er echt aan toe om nu in de praktijk zelf aan de slag te gaan. Daarbij; het is echt heel gaaf geworden! Een warme praktijk, echt de uitstraling en kwaliteit die we voor ogen hadden. Als je hier binnenkomt, voel je je welkom. Dát is wat we wilden realiseren. Toegankelijk, laagdrempelig: het hele pand ademt die sfeer uit.” Het laagdrempelig zijn, komt ook naar voren in de digitale mogelijkheden die de praktijk biedt: zelf eenvoudig online een afspraak plannen, advies vragen via Whatsapp, het kan allemaal. 

 Tandtechnisch lab

Voor een kleinschalige tandartspraktijk, biedt Mondzorg Parkzicht wel een breed scala aan diensten. Zo zal tandtechnicus Jaap Stobbe van Stobbe Tandtechniek zich in januari ook in het pand vestigen met zijn tandtechnisch lab. Voor alle tandtechnische en klinische behandelingen kunt u bij hem terecht: “Wij meten alles aan én maken het”, vertelt Jaap. “Dan kun je denken aan protheses (kunstgebitten), protheses op implantaten (klikgebitten), frames (gedeeltelijk kunstgebit), gebitsbeschermers voor sporters en splinten, bij ernstige kaakproblematiek. Wij zijn daarnaast gespecialiseerd in gezichtsprotheses (ogen en oren), bijvoorbeeld bij trauma of na een ongeluk. Hierbij zijn er korte lijnen met plastische chirurgen, kaakchirurgen en KNO-arts.” Bij slaapapneu kan een MRA, ook wel anti-snurk apparaat, worden aangemeten. “Dit draagt u tijdens het slapen in de mond en dit reduceert het snurken.”

Jaap en Marie hebben eerder samengewerkt bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde en hun paden kruisen dus nu opnieuw. Marie: “Ons doel is een kleinschalige praktijk, maar we wilden er wel graag nog een andere expertise bij in. Dan is het fijn om te weten met wie je werkt. We kennen Jaap en zijn werk; we weten dat hij kwaliteit levert”, vertelt Marie. “Zijn expertise biedt echt een meerwaarde voor de praktijk. Er ontstaat zo een mooie kruisbestuiving waarbij je elkaar naar een hoger plan kunt tillen.” Voor de patiënten is dit ideaal, stellen Marie en Jaap. “We kunnen hiermee zo veel aanbieden: wortelkanaalbehandelingen, grotere gebitsproblematiek, lachgassedatie, angstbehandelingen. Het is heel compleet.”   

Het team van Mondzorg Parkzicht is trots op het eindresultaat. “We hebben een leuke samenwerking gehad met veel lokale partners: Bouwbedrijf Frank Wielink, Interieurarchitectenburo Wever, Van den Berg Installatie Techniek, Kooiker installatie, Lankman ICT, Huis en Hof, Henk Nagelhout Keukens en Nagelhout Interieurstoffering”, benadrukt Marie. Zo’n mooie praktijk wil je graag aan iedereen laten zien, maar in deze lockdown gaat dat natuurlijk niet. “We zoeken nog naar een manier om dit op een veilige manier te doen, wellicht via een live stream of op een later moment.”

Mondzorg Parkzicht: Nieuweweg 95 te Hattem, tel. 038-7820555,info@mondzorgparkzicht.nl, www.mondzorgparkzicht.nl. Neem ook een kijkje op Facebook; @Mondzorgparkzicht, en Instagram; @Mondzorg_parkzicht.