Afbeelding
Martijn Hospers

Regiovertegenwoordiger Hilde Palland hoog op CDA lijst

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO- Het CDA heeft haar definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamer op 17 december bekend gemaakt. 

Hilde Palland uit Kampen neemt daarop plaats op plek 12 en is daarmee de hoogste stijger op de lijst. Onlangs bracht het Kamerlid een bezoek aan Hattem.

In 2017 stond Hilde op plaats 21 en kwam zij na de verkiezingen er net niet in. Na het vertrek uit de Tweede Kamer van Sybrand Buma, die burgemeester van Leeuwarden werd, kon zij tussentijds in 2019 alsnog een plek innemen in de CDA-fractie in de Tweede Kamer. En nu neemt Palland dus een zeer verkiesbare plaats in op de nieuwe kandidatenlijst van het CDA voor de verkiezingen in maart 2021.

“Ik ben zeer vereerd met deze plek 12. Een blijk van waardering en vertrouwen in mijn functioneren in een relatief korte periode als Kamerlid’, zegt Hilde Palland. ‘Ik ga graag door als Kamerlid met mijn inzet voor familiebedrijven, een eerlijke economie en arbeidsmarkt en met aandacht voor alles wat speelt in onze regio.”

Bezoek aan Hattem

Tijdens een kort bezoek aan Hattem sprak Palland met een aantal CDA-leden over de gevolgen van de coronacrisis voor de Hattemse economie en samenleving. Fractievoorzitter van het CDA Hattem, Teun Juk: “Prachtig dat onze regio met Hilde een stevige plek heeft gekregen op de CDA-lijst. Het is belangrijk dat ook onze regio in Den Haag vertegenwoordigd is en blijft. De lijnen tussen ons zijn kort en dat is van grote meerwaarde. Het is goed dat Hilde haar werk in de Kamer kan continueren met support uit onze gemeente en regio.”

De CDA kandidatenlijst voor de Tweede Kamer zal worden aangevoerd door huidig minister van financiën en lijsttrekker Wopke Hoekstra. De kandidatenlijst wordt afgesloten op plek 51 met minister van defensie Ank Bijleveld gevolgd door een flink aantal regionale CDA’ers op de zogenaamde regionale staartlijst. De kandidatenlijst wordt ter stemming gebracht op de Algemene Ledenvergadering van het CDA op 9 januari 2021.