Afbeelding
.

Gemeenten sluiten overeenkomst dierennoodhulp

Algemeen

HATTEM- Vanaf 1 januari 2021 verzorgt Stichting Regionaal Dierencentrum de Ark de opvang en transport voor dieren in nood in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

In opdracht van de Ark zullen alle transporten van dieren in nood worden vervoerd door de afgelopen jaar nieuw opgerichte Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe. Deze dierenambulance haalt ook de aangereden dieren, niet zijnde (klein)wild, op om deze te controleren op eventueel aanwezigheid van een chip en meld deze aan bij Amivedi of het betreffende Faunabeheer/Groennet. Voor alle gevallen zijn het dierencentrum en de dierenambulance bereikbaar tussen 8.00 en 18.00, echter in levensbedreigende situaties is de dierenambulance uiteraard 24/7 bereikbaar.

ā€œNa jaren van onduidelijkheden en de vele vragen van de inwoners hebben de betreffende gemeenten in samenspraak met het dierencentrum en de dierenambulance besloten om wettelijke verplichtingen omtrent opvang en vervoer van honden en katten uit te breiden naar alle dieren niet zijnde (klein) wild. Deze overeenkomst zal een grote bijdrage leveren aan het dierenwelzijn.ā€

Vindt of ziet u een dier in nood: bel de dierenambulance, tel.0341-230529. Naast het regelen van transport zal de centrale van de dierenambulance u ook telefonisch adviseren. Vaak bent u en vooral het dier daarmee al geholpen. Kijk voor meer informatie op www.dierencentrumdeark.nl.