Afbeelding
.

‘Samen de schouders eronder zetten’

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Burgemeester Marleen Sanderse wenst iedereen veel sterkte toe nu Nederland in een strenge lockdown is gegaan. 

Deze boodschap sprak de burgermoeder maandagavond tijdens de raadsvergadering.

Nestor van de raad Martin van Duinen (CDA) nam tijdens het eerste deel van de vergadering de honneurs waar omdat de burgemeester in overleg zat met collega-burgemeesters. Daar stond de  afstemming van de nieuwe maatregelen in regionaal verband op de agenda. Burgemeester Sanderse gaf aan dat het waardevol en goed is om samen op te trekken, zodat er geen rare verschillen tussen gemeenten ontstaan bij de uitvoering van de maatregelen. Sanderse beseft dat de lockdown een domper is voor iedereen, maar dat het gezien de oplopende corona-cijfers niet anders kan. Zij roept dan ook op om samen de schouders eronder te zetten. “Het zal voor iedereen zwaar zijn. Wij wensen iedereen daarom veel sterkte”.

Tijdens de raadsvergadering werd positief besloten over het coördinatiebesluit Kerkstraat 27,29 en 31, het beleids-en beheerplan water en riolering en het deelnemen van de VNOG tot de Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s. Verder werden de gemeentelijke belastingen en heffingen voor komend jaar vastgesteld. Accountantsbureau Baker Tilly werd door de raad aangewezen als accountant voor de boekjaren 2021 tot 2024.Om een eerlijke en transparante verdeling van sociale huurwoningen te bevorderen werden toewijzingsregels opgesteld in de Huisvestigingsverordening gemeente Hattem 2021. Het raadsvoorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Meer discussie, een amendement en een motie kwamen aan de orde tijdens de bespreking van de Transitievisie Warmte Hattem. De steunmaatregelen derde fase van de coronacrisis werden door de raad vastgesteld. Tot slot werd een motie ingediend door de PvdA, CDA en de ChristenUnie inzake de planning van de realisatie van het tweede Integraal Kind Centrum. Daarin wordt gesteld dat op korte termijn een plan klaar moet zijn voor een tweede IKC, bij voorkeur aan de oostzijde van de Apeldoornseweg nabij de groeiwijk Het Veen.