Afbeelding
.

Bouw woningen ā€™t Veen van start

Algemeen

HATTEM ā€“ Het nieuwbouwproject ā€™t Veen - Noord gaat van start. Afgelopen week werd bekend dat het beroep bestemmingsplan ā€˜t Veen ā€“ Noord door de Raad van State ongegrond is verklaard.  

BPD en Nikkels bouw hadden alle vertrouwen in de goede afloop van de gang naar de rechter. Reden om alvast te starten met de voorbereidingen en de grond bouwrijp te maken.

Op het terrein waar voorheen Antartica en Beter Bed waren gevestigd en de locatie van de huidige Kringloopwinkel worden 130 woningen gebouwd.

Zolang de procedure die een buurtbewoner had aangespannen bij de Raad van State niet was afgerond, kon de definitieve bouw niet beginnen. De woningen worden inmiddels op Funda te koop aangeboden. 

De economische activiteiten op ā€™t Veen nemen de afgelopen jaren langzaam af. De gemeente Hattem wil ā€™t Veen stap voor stap veranderen in een gemengd woongebied, met minder bedrijven en meer woningen. Dit in combinatie met lichte bedrijfsactiviteiten, dienstverlening, educatie en recreatie. Een wijk waar een goede balans is tussen wonen en werken. De gemeente Hattem is van mening dat op bedrijvenpark H2O genoeg ruimte is voor grote bedrijven om toekomstgericht te ondernemen.

Ook tegen de bouwplannen op het voormalige Consmema-terrein is een rechtszaak aangespannen. Het bedrijf TP&T hoopt zo de bouw van woningen op deze locatie tegen te houden. De Raad van State zal binnenkort ook uitspraak doen in deze zaak.