Afbeelding
.

Hattem Zingt, zingt u mee?

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- 2020 is voor veel mensen een jaar om snel weer te vergeten. 

Corona zorgt voor veel onzekerheid, afstand en daardoor eenzaamheid. Vooral de wat kwetsbare en eenzame mensen binnen onze samenleving kunnen het nu zwaar te verduren hebben en missen het contact en de steun die ze zo nodig hebben. 

“Met Hattem Zingt willen wij juist hen een hart onder de riem geven”, laat Gereformeerde kerk De Open Poort in Hattem weten. Hattem Zingt is een initiatief vanuit Gereformeerde kerk De Open Poort in Hattem. Dit betekent echter niet dat Hattem Zingt alleen voor leden van deze kerk bedoeld is. “Wij willen wekelijks een uitzending maken waarin geestelijke verzoeknummers kunnen worden aangevraagd. Gewoon voor uzelf, voor iemand die bemoediging en/of troost kan gebruiken of voor iemand waarbij een felicitatie op zijn plaats is, onafhankelijk van de kerkelijke achtergrond. 

Daarnaast zullen de nieuwe predikanten van De Open Poort, Jasper Bosman en Almatine Leene, een korte overdenking verzorgen.”
Hattem Zingt start met twee uitzendingen op 13 en 20 december. “Wij gaan er natuurlijk vanuit dat dit initiatief dusdanig goed ontvangen wordt, dat wij ook daarna door kunnen blijven gaan met het maken van dit programma.”

Indienen verzoeknummers

U kunt tot en met de donderdag voor de uitzending uw verzoeknummer indienen door een e-mail te sturen naar: hattemzingt@deopenpoorthattem.nl. “Bent u zelf niet zo handig met e-mail, dan is er vast iemand in uw nabije omgeving die een verzoek namens u kan versturen. Vermeld in de e-mail voor wie u het verzoeknummer aanvraagt inclusief de motivatie daarvoor. Wilt u dat bepaalde zaken anoniem blijven, dan kunt u dat uiteraard ook aangeven. Daarnaast ontvangen wij graag een opgave van het verzoeknummer.”

De uitzending

Hattem Zingt wordt voor het eerst uitgezonden op zondagavond 13 december vanaf 19.00 uur. U kunt meekijken en luisteren via www.kerkdienstgemist.nl. Zoekt u daar naar de Open Poort in Hattem. Na de uitzending zal het programma daar beschikbaar blijven om (terug) te luisteren.
“Wij hopen, met uw hulp door het aanvragen van verzoeknummers, Hattem Zingt tot een succes te maken. Ons doel is om mensen die eenzaamheid ervaren iets te laten hebben om naar uit te kijken waarmee zij zich verbonden voelen met anderen en elkaar. Doet en zingt u met ons mee?”