Afbeelding
.

Clubgebouw ijsvereniging heeft unieke duurzame vloer

Algemeen

HATTEM – De vrijwilligers van de ijsvereniging Hattem leggen momenteel de laatste hand aan het nieuwe clubgebouw. 

Het voormalige onderkomen van de vereniging is meeverhuisd naar de nieuwe locatie op landschapspark Assenrade. Met behulp van vrijwilligers is het pand circulair en duurzaam herbouwd. Momenteel zit de herbouw van het clubgebouw in de afrondende fase.  Een vaste club van trouwe vrijwilligers heeft een multifunctioneel gebouw gerealiseerd dat is voorzien van onder andere een invalidentoilet en elementen om het gas te vervangen door andere warmtebronnen.

Vorige week is de nieuwe unieke sportvloer geleverd. Uiteraard wordt deze gelegd door de vrijwilligers om zoveel mogelijk kosten te besparen. De rubberen rolvloeren zijn gemaakt van gerecycled SBR rubbergranulaat. De sportvloer wordt in Zwitserland vervaardigd door middel van een koudpersproces. Een milieuvriendelijk proces omdat er zo minder energie wordt verbruikt. Dit, in combinatie met het kruimelrubber van oude stofzuiger- en wasmachineslangen, zorgt ervoor dat de sportvloer ook na recycling zeer goede producteigenschappen behouden. Door het koude proces is de rubberen rolvloer extreem elastisch en slijtvast. 

De aanschaf van deze bijzondere vloer past bij het doel van de ijsvereniging om zoveel mogelijk duurzame producten te gebruiken bij de herbouw van het clubgebouw. Evert van Olst die namens de ijsvereniging verantwoordelijk is voor de realisatie van het gebouw verwacht dat het clubgebouw eind december helemaal gereed is.