Afbeelding
.

Werkzaamheden Roseboomspoor

Algemeen

HATTEM – Het fiets- en wandelverkeer zal de komende maanden hinder ondervinden van de werkzaamheden die plaatsvinden aan het Roseboomspoor. 

Momenteel worden langs het fietspad kabels gelegd voor het windmolenpark Hattemerbroek. Wanneer de kabels zijn geplaatst gaat de gemeente Hattem aan de slag om het Roseboomspoor te verbreden en te voorzien van een extra voetpad.

Uitvoerder Louis van der Werff van HAK Infranet is gevraagd deze klus te klaren. “De kabels komen niet in, maar langs het fietspad te liggen. Toch is het nodig in verband met de ontgraven grond, om veelvuldig gedeeltes van het fietspad af te zetten”. De wegafzettingen zullen vooraf worden bekend gemaakt op de website van de gemeente Hattem en in De Hattemer.Verwacht wordt dat het aanleggen van de kabels begin volgend jaar een feit is.

Dan kan de gemeente Hattem aan de slag om het geplande groot onderhoud aan het fietspad te realiseren. Een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland om het Roseboomspoor aan te laten sluiten op de snelle fietsroute van de provincie Gelderland werd niet gehonoreerd. De kosten voor het project Fietsverbinding Roseboomspoor van ruim drie ton worden nu betaald uit het meerjareninvesteringsprogramma van de gemeente Hattem.

Lees een uitgebreid artikel in de Hattemer van deze week.