Afbeelding
.

Hattemse VVD stemt tegen stedenbouwkundig plan

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Veel mensen uit Hattem willen ook op latere leeftijd blijven wonen in de stad waar ze zijn geboren of waar ze het grootse deel van hun leven hebben doorgebracht. 

VVD-fractievoorzitter Gina Guldenaar laat in een persbericht weten dat veel van deze ouderen jaren wachten op een geschikte woning vanwege een gebrek aan aanbod en de grote vraag.

“In 2017 is daarom een visie ontwikkeld voor de woonzorgzone Geldersedijk. Met de verplaatsing van de oude IJsbaan en het 1e IKC naar de oude Noordgouw stond niets meer in de weg om het hele gebied in te vullen met de broodnodige woningen voor onze ouderen, al dan niet met een zorgvraag. 

Een deel van de gemeenteraad en de schoolbesturen van De Zaaier en de Van Heemstraschool besloten, onder druk van de ouders, om het laatste moment de locatie van de oude Noordgouw af te wijzen. Besluiten nemen op emotie dient niet het algemeen belang. Als raad neem je een besluit weloverwogen en weeg je alle belangen en de impact van je besluit af en dat laatste is onvoldoende gebeurd. Dat blijkt nu ook uit de meer dan 600 handtekeningen en de vele reacties vanuit de samenleving. Het besluit van deze raad om het 1e IKC op de woonzorgzone te plaatsen, heeft grote gevolgen voor de huisvesting van onze ouderen. Terecht dat zij het gevoel hebben, dat als je oud bent, je niet meer meetelt in Hattem. De Hattemse VVD gunt onze ouderen een plekje in hun vertrouwde Hattem en heeft daarom al eerder tegen de komst van het 1e IKC op de woonzorgzone gestemd en dus ook tegen het stedenbouwkundigplan”, aldus het persbericht.