Afbeelding
.

Shoppen in Hattem in december gelanceerd

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM – De Hattemer ondernemersvereniging HAVO lanceert binnenkort de nieuwe website shoppeninhattem.nl. Voorzitter Klaas van Dieren verwacht dat het vanaf december mogelijk is om online te winkelen bij de lokale middenstand.

De nieuwe website is voortgekomen uit de bezorgservice Hattem Bezorgt. De bezorgservice werd dit voorjaar in allerijl opgezet toen veel Hattemers vanwege het Coronavirus het niet verantwoord vonden om fysiek te gaan winkelen. Zo kon iedereen de boodschappen blijven bestellen bij hun favoriete lokale winkels. Vanwege het succes van Hattem Bezorgt en de Corona pandemie is besloten vaart te zetten achter de plannen om een online platform voor de winkeliers op te zetten. De Hattemer ondernemers willen er ook in deze tijd zijn voor alle bestaande en nieuwe klanten.

Ondernemersfonds

Een onderbouwd businessplan werd ingediend bij het Ondernemersfonds. Op verzoek van het Ondernemersfonds int de gemeente jaarlijks bij de ondernemers de Reclamebelasting. Met de opbrengst hiervan worden activiteiten in het centrum georganiseerd. Voor dit jaar int de gemeente dit bedrag niet, maar stelt het bedrag aan het Ondernemersfonds beschikbaar. Zo kan het Ondernemersfonds, samen met de HAVO en Rond Uit Hattem, toch investeren in de binnenstad. Om een extra impuls te geven aan de levendigheid in de binnenstad en ondernemers stelt het college in het Corona steunmaatregelenpakket dit jaar bovenop de begroting van het Ondernemersfonds een extra bedrag van € 15.000,- beschikbaar. “Het Ondernemersfonds heeft de plannen getoetst en onderzocht of het online platform voldoet aan alle criteria. Toen het verzoek werd gehonoreerd, zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Het gat in de begroting wordt gedicht dankzij welwillende sponsoren. Van belang voor de HAVO was om een investering te doen met consistentie voor de toekomst”, benadrukt Van Dieren. De ontwikkeling van de website wordt uitgevoerd door DiesignLoods. Het Hanzethema speelt een grote rol bij de layout van de nieuwe webshop voor Hattem.

Veilig en duurzaam shoppen

Alle HAVO leden die Reclamebelasting betalen kunnen gratis deelnemen aan shoppeninhattem.nl. Winkeliers krijgen een mooie gezamenlijke webshop aangeboden die volledig wordt gefaciliteerd. Het enige wat de deelnemers hoeven doen zijn foto’s, producten en/of diensten te plaatsen. De website is voorzien van een beveiligde, gecertificeerde betaalomgeving. Ondernemers die geen lid zijn van de HAVO kunnen onder voorwaarden tegen een jaarlijkse bijdrage ook participeren bij shoppeninhattem.nl. Shoppeninhattem.nl is een gebruiksvriendelijke website. De bezorging van de bestelde boodschappen gebeurd op duurzame wijze met de fietskoerier. Voor Hattemers die niet over internet beschikken blijft de mogelijkheid om telefonisch te bestellen bij de ondernemers. Zolang shoppeninhattem nog niet actief is, kan men gebruik blijven maken van Hattem Bezorgt.

Koop lokaal

De HAVO-voorzitter geeft aan dat het juist in deze tijd van belang is om lokaal te kopen. “In deze bijzondere tijd moeten we elkaar extra helpen. De HAVO ondernemers uit de binnenstad Hattem zitten niet stil. Er zijn tal van mooie initiatieven ontstaan. Dit jaar hebben we gemerkt dat door de Coronacrisis er massaal online wordt gekocht bij grote platforms die geen bijdrage leveren aan lokale activiteiten en evenementen. Door te winkelen bij shoppeninhattem blijft de geldstroom in Hattem. Een levendige binnenstad is goed voor de vitaliteit van de hele stad. 

Shoppeninhattem biedt een breed platform aan de lokale middenstand die op deze manier hun fysieke winkel kan promoten en in stand houden. We zetten op deze website alle ondernemers overzichtelijk op een rijtje zodat men optimaal gebruik kan maken van de diensten van de lokale ondernemers, allemaal met een eigen webshop. Maak het jezelf in deze tijd makkelijk, bestel straks ook eenvoudig online bij de lokale ondernemer en geniet thuis van lekker eten en mooie producten. Altijd koopavond hoe mooi is dat en ook nog eens duurzaam bezorgd.”