Afbeelding
.

Kerst voor iedereen

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM- Voor de achtste keer organiseert De Fontein, in samenwerking met andere instanties, een kerstpakkettenactie voor mensen die iets extra’s of een bemoediging kunnen gebruiken.

Hattemers voor Hattemers

‘Als Hattemers voor Hattemers, kerst voor iedereen’ is de achterliggende gedachte van deze actie. Houdbare levensmiddelen of een eigen kerstpakket kunnen van 7 tot 18 december ingeleverd worden bij De Fontein aan de Kerkstraat. Liever geen alcohol, rookwaren en gebruikte spullen. Doel van de actie is om mensen te bemoedigen die het financieel of op een andere manier moeilijk hebben, of hebben gehad afgelopen jaar. “Wij geloven in Gods liefde voor mensen en willen dit graag onder andere op deze manier laten zien. Het is belangrijk dat mensen gezien worden, juist in deze tijd. We willen als De Fontein zo hier ons steentje aan bijdragen”, geeft Gerda Post namens De Fontein aan. 

“Zijn er mensen in uw omgeving die blij gemaakt kunnen worden met een pakket, dan kunt u tot 12 december een briefje inleveren in de winkel aan de Kerkstraat 32. Vermeld hierop de naam, het adres en de gezinssamenstelling. Daarnaast kunnen wij hulp gebruiken voor het klaarmaken van de pakketten op 14 tot en met 19 december en bij het bezorgen van de pakketten op 21 en 22 december”.

In het eerste jaar dat de actie plaatsvond werd er klein gestart in de ruimte boven de winkel met 40 kerstpakketten. De actie bleek al snel een succes. Vorig jaar werden er 120 pakketten uitgedeeld.

Reacties

“De reacties van de ontvangers van een kerstpakket zijn heel verschillend”, aldus Gerda Post en Gerda van Dijk. Beide Hattemse dames zijn de oprichters van De Fontein, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum vierde. “We denken dat de meeste Hattemers er heel blij mee zijn, gezien de vele reacties die we krijgen. Maar het is ook niet altijd zichtbaar, dat hoeft natuurlijk ook niet want daar doen we het niet voor”. Voor de medewerkers van de winkel is het fijn om zich in te zetten voor de mede Hattemer. “Het is natuurlijk altijd fijn om samen iets te kunnen doen voor anderen maar het is beslist niet onze drijfveer om er zelf een ‘goed gevoel’ aan over te houden. 

We willen benadrukken dat er ook mensen zich melden en helpen die geen vrijwilliger zijn bij De Fontein. Naar aanleiding van het vorige stukje in ‘De Hattemer’ en het gesprekje bij Radio Hattem hebben zich al meerdere mensen opgegeven. Ook komen veel Hattemers nu al giften door de deur doen en we verwachten, net als voorgaande jaren ook weer veel boodschappen van de Hattemers”.

Jubileum

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor de Christelijke boekwinkel. Al hadden de beide Gerda’s een ander jubileumjaar verwacht. Vanwege het Coronavirus konden de meeste feestelijkheden niet doorgaan. “We zijn blij dat we al 20 jaar ons plekje in Hattem mogen hebben, al hebben we het niet uitgebreid kunnen vieren. Dankbaar zijn we dat de winkel juist in dit jaar open kon blijven, dat we veel mensen mochten ontvangen voor een praatje of een kopje koffie. 

Dankbaar zijn we voor de jubileumgiften van de kerken en particulieren die we dit jaar mochten ontvangen. Dankbaar zijn we voor de vele vrijwilligers die er telkens weer zijn en met enthousiasme werken in De Fontein. Op naar de 25 jaar!”

Voor meer informatie en aanmelden voor de kerstpakkettenactie: info@fonteinhattem.nl /038-4440796. Ook een gift voor deze actie is van harte welkom