Afbeelding
.

Projecten Hattem vallen niet in de prijzen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De plannen voor het Sport Startpunt Hattem en de Bewegingsboulevard zijn buiten de prijzen gevallen bij de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat.

De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat motiveert organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs om bij te dragen aan een gezond Gelders sportklimaat door middel van creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden. Een idee om inwoners van Gelderland in beweging te brengen kan werkelijkheid worden door de hoofdprijs van € 20.000.-

De jury van de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat heeft zeven plannen gekozen die nog kans maken op de prijs. Voor de jury, bestaande uit gedeputeerde Jan Markink, oud-volleyballer en beweegpromotor Bas van de Goor en rolstoelbasketbalster Bo Kramer, was het een flinke klus om een keuze te maken uit de 61 ingestuurde plannen. 

Bas van de Goor: “We zijn onder de indruk van zóveel energieke plannen in Gelderland. We hebben weloverwogen deze zeven plannen gekozen, maar we laten de andere plannen zeker niet vallen. In het fantastische netwerk dat Gelders Sportakkoord is, moeten we meer initiatieven op gang kunnen helpen.”

Bij de selectie heeft de jury naar het brede plaatje gekeken. Met de zeven gekozen plannen is er een spreiding over heel Gelderland. Bovendien worden heel veel doelgroepen betrokken in de plannen: onder andere kinderen, ouderen, patiënten met kanker, migranten, studenten en mensen met een beperking. Ook is gekeken of plannen na uitvoering uitgezet kunnen worden op andere plaatsen in Gelderland en was meegaan met innovatie, zoals de inzet van een app, een criterium. De zeven gekozen plannen worden van 26 november tot en met 1 december in de spotlights gezet door Omroep Gelderland.