Afbeelding
.

Liedschrijver verrast door Double Four

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Totaal verrast was Irene Liefers door het verrassingsconcert van de mannen van Double Four. 

Speciaal voor het koor schreef de creatieve Hattemse het lied ā€˜EĆ©n voor allenā€™. Het lied werd voor het eerst ten gehore gebracht tijdens een mini-concert voor Irene, echtgenoot Eef en dochter Tamara in de tuin van de familie Liefers aan de Dorpsweg.


Double Four is een dubbelmannenkwartet dat bestaat uit zes neven van de familie Spannenberg en twee vrienden. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit a-capella geestelijke liederen. Het octet was op zoek naar nieuwe muziek. In het verleden heeft Irene Liefers meerdere malen teksten geschreven voor mannenkoor DEV. ā€œVandaar de vraag van Double Four of ik ook niet iets voor hen wilde schrijven. Jan-Willem Spannenberg moest het mij vragen, want volgens de andere koorleden maakte hij de meeste kans bij mijā€, vertelt een lachende Irene.

EĆ©n voor allen

Speciaal voor Double Four werd de tekst voor het lied ā€˜EĆ©n voor allenā€™ geschreven. Een bemoediging met een boodschap nu we elkaar in coronatijd niet mogen aanraken. ā€œRaak ons aan Heer tot wij allen met Uw liefde zijn besmetā€, zo wordt bezongen in de pakkende tekst van het lied. Vanwege de eerste coronagolf kon Double Four lange tijd niet repeteren. Zodra de maatregelen versoepeld werden, is het mannenkwartet voortvarend aan de slag gegaan met het nieuwe lied. Dochter Tamara had regelmatig contact met dirigent Casper-Wim. Zo ontstond het idee om de liedschrijver te bedanken met een mini-concertje in de tuin. ā€œIk was totaal overrompeld en geĆ«motioneerd door dit prachtige cadeau. Tot slot zongen ze ons nog een bede toe. Buiten de kwaliteit van het koor zijn het stuk voor stuk mensen die verstaan wat het betekent om liefde door te geven. Al met al een heel mooie ervaring die ik niet licht zal vergetenā€.


In de Hattemer van deze week een uitgebreid artikel over deze liedschrijver.