Afbeelding
.

Bewegingsboulevard dingt mee naar Gelderse sportprijs

Sport

HATTEM- Het idee van de bewegingsboulevard dat een plaats zal krijgen op de woonzorgzone op de oude ijsbaan dingt mee naar de “Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat”. 

Er is een geldprijs van 20.000 euro aan gekoppeld. In het plan dat naar de jury is gestuurd staat de ontmoeting tussen generaties centraal: sport en beweging als middel om elkaar te ontmoeten.


Samenwerking

In het gebied komt, naast woningen voor senioren en zorg ook een schoolgebouw voor de van Heemstraschool en de Zaaier. De verschillende partijen die in het gebied actief zullen zijn, hebben het plan in gezamenlijkheid ingediend. Dit zijn: Stichting Welzijn Hattem, Driezorg, de Buursportcoaches Hattem, Sportkoepel Hattem, de van Heemstraschool en de Zaaier. Initiatiefnemer Arend Palland is blij met deze steun: “Het gebied geeft zo veel mooie kansen voor verbinding tussen verschillende generaties. Het is prachtig om te zien dat al deze partijen samen willen werken om een succes te maken van de bewegingsboulevard”.


Een leven lang sporten

De komende tijd selecteert de jury de zeven beste plannen uit de hele provincie. De bewegingsboulevard staat voor een leven lang sporten en bewegen als middel om elkaar te ontmoeten. De samenwerkende partijen zijn dan ook positief over de kansen. Half november wordt bekend welke zeven plannen de jury heeft gekozen.

Afbeelding