Afbeelding
.

Vervangen camera’s op A28 Traverse Zwolle

Algemeen

REGIO- Rijkswaterstaat zal in de periode van 2 november tot en met 4 december alle 69 plusstrook- en incident management-camera’s op snelweg A28 Traverse Zwolle vernieuwen. 

Dit vindt plaats op het traject vanaf de IJssel tot de afslag N340. Gedurende deze periode zal de plusstrook op de snelweg A28 continu opengesteld worden. Overdag zijn alle rijstroken voor het verkeer beschikbaar. Daarbij is de maximumsnelheid gedurende deze periode 80 km per uur. De vervanging van de camera’s vindt doordeweeks plaats (maandag t/m vrijdag) vanaf 22.00 tot 05.00 uur in de periode vanaf 2 november tot en met 4 december 2020. Twee rijstroken op de A28 zijn gedurende de werkzaamheden geblokkeerd voor het verkeer. Als gevolg hiervan kan de extra reistijd oplopen tot 5 - 10 minuten. Het verkeer wordt door middel van de verkeerssignalering boven de weg en tekstkarren gewaarschuwd en geïnformeerd over de werkzaamheden. 

Gedurende de werkzaamheden worden de huidige analoge camera’s, vervangen door digitale camera’s. Dit betreft de camera’s voor het schouwen van de plusstrook A28 en Incident Managementcamera’s. Met de auto onderweg? Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder; volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg. Voor meer informatie bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).