Afbeelding
.

Twee nieuwe predikanten voor de Open Poort

Algemeen

HATTEM- Op de zondagen 8 en 15 november worden respectievelijk Almatine Leene en Jasper Bosman bevestigd als predikanten van kerkelijke gemeente De Open Poort in Hattem.


Door het emeritaat van ds. Henk Messelink en het volgen van een andere roeping door ds. Remmelt Knigge waren er twee vacatures ontstaan. “De Open Poort is een grote en jonge gemeente en heeft als één van de speerpunten de jongeren en jonge gezinnen. Beide nieuwe predikanten passen uitstekend in dat profiel.”


Almatine Leene is van Nederlandse afkomst maar heeft de afgelopen 15 jaar gewoond en gewerkt in Zuid Afrika. Zij was predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch. Aan de universiteit van Stellenbosch promoveerde zij tot doctor met een proefschrift over vrouwelijke predikanten in de Gereformeerde kerken. Met man en kinderen is zij onlangs naar Hattem verhuisd.


Jasper Bosman is ook universitair opgeleid tot predikant en was actief als kerkelijk werker in Hilversum. Hij promoveerde onlangs op een proefschrift over het vieren van Het Avondmaal in Nederland. Ook hij en zijn vrouw zullen binnenkort naar Hattem verhuizen.


De beide bevestigingsdiensten zijn – vanwege Corona - alleen toegankelijk voor genodigden. De diensten zijn online te volgen via de website van De Open Poort (www.deopenpoorthattem.nl) en via www.kerkdienstgemist.nl. In Hattem en omstreken is de dienst ook te volgen via een TV- en radio-uitzending van RTV Hattem. Beide diensten beginnen om 9.30 uur.