Afbeelding

Woningbouw op terrein garage Dorpsweg

Algemeen

HATTEM ā€“ Er zijn plannen om woningen te bouwen op de huidige locatie van de garage en tankstation op de hoek van de Eijerdijk en Dorpsweg. In de raadsvergadering vroeg raadslid Erik Kwakkel (D66) aan wethouder Schipper of er al iets bekend was over de plannen.

Wethouder Auke Schipper gaf aan formeel nog niet geĆÆnformeerd te zijn, maar wel tekeningen voorbij te hebben zien komen over bouwplannen die in vooroverleg zijn.

Uit navraag bij eigenaar Ferdie van Winsum blijkt dat het vergunningsproces, dat de bouw van woningen op deze locatie mogelijk moet maken, in volle gang is. Zowel het tankstation als de garage gaan verdwijnen omdat er geen overnamekandidaten zijn die het bedrijf willen voortzetten.

Garage van Winsum is sinds 1967 gevestigd in Hattem. Van Winsum (76) vertelt dat het besluit om te stoppen een lastige keuze is geweest. ā€œHet geeft een dubbel gevoel. Ik heb mijn hele leven in de autobranche gewerkt. Aan de andere kant is het ook fijn om van de oude dag te gaan genietenā€.

Wanneer de garage precies stopt is nog niet precies duidelijk. Eerst moet er groen licht komen voor de vergunningsaanvraag. Als alles volgens plan verloopt, zal de garage rond het voorjaar van 2021 de deuren sluiten.