Afbeelding
Eigen foto

Organisatie Winterfair in volle gang

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De ijsbaan is van 17 tot en met 19 december het decor voor een sfeervolle Winterfair. 

Toen vorige week het verlossende woord kwam dat het papierwerk in orde was, is het organisatiecomité op volle kracht aan de slag gegaan. Het idee voor een Winterfair deed bestuurslid Evert van Olst van de ijsvereniging vorig jaar op toen hij op een Kerstfair in Apeldoorn was. Ook zonder ijs en de bekende koek en zopie is de ijsbaan een sfeervolle locatie voor een gezellige wintermarkt.

“Het ruime ijsbaanterrein met evenementenverlichting is uitermate geschikt voor een Winterfair. Het idee is om een kostendekkend evenement te organiseren. In de binnenstad is momenteel weinig mogelijk door de corona-maatregelen. Als ijsbaanvereniging willen we ook graag wat betekenen voor de maatschappij wanneer er geen ijs ligt. Met idee van een Winterfair in het achterhoofd zijn we gaan onderzoeken wat er wel mogelijk is in coronatijd. Het plan is aan de gemeente Hattem voorgelegd. Die reageerde redelijk enthousiast. Al snel hadden we een mondelinge toezegging. Op het stadhuis hebben we het verkeersplan toegelicht. Alle lof voor de gemeente Hattem die goed heeft meegewerkt om de Winterfair mogelijk te maken. De burgemeester in Hattem mocht zelf geen goedkeuring geven voor de plannen. Dat moet in het kader van de corona-maatregelen door de Veiligheids Regio Noord en Oost Gelderland (VNOG) gebeuren.”

Toen de VNOG vorige week groen licht gaf, is de organisatie voortvarend aan de slag gegaan. Harry Batstra die ruime ervaring heeft met de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt is gevraagd om een kramenplan te maken. Het organisatiecomité bestaat verder uit IJsvereniging voorzitter Bé Dekker, Mariëlle Karssing en Evert van Olst. Het streven is om 100 kramen te plaatsen met een uitgebreid aanbod aan winter- en kerst-gerelateerde artikelen. Een evenement dat sprookjesachtig aandoet in een sfeervolle winterse ambiance.

De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. De reacties zijn overwegend positief. Toen bekend werd dat de ijsvereniging een Winterfair ging organiseren kwamen in de afgelopen week spontaan vier Hattemers zich als vrijwilliger aanmelden. Op de vraag of de organisatie niet bang is dat het te druk wordt op de Winterfair, antwoordt Van Olst dat er alles aan wordt gedaan om de eventuele grote toeloop te reguleren. Momenteel wordt onderzocht of het via een systeem mogelijk is voor bezoekers om zich vooraf aan te melden.

“Het ijsbaanterrein is binnen de huidige regelgeving een unieke locatie om een evenement te organiseren. De bezoekersstroom is controleerbaar, de Winterfair vindt plaats in de open lucht en er is voldoende ruimte.” Toch houdt van Olst in zijn achterhoofd dat aanscherping van de corona- maatregelen nog roet in het eten kan gooien. Hierover zijn ook afspraken gemaakt met de kooplieden.

De Winterfair vindt plaats op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 december van 15.00 tot 22.00 uur.