Afbeelding
Eigen foto

Herstelwerkzaamheden van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Het zal niemand zijn ontgaan. De panden waar voorheen restaurant Daandels en een Tapas en wijnbar waren gevestigd, staan in de steigers. 

Nadat ruim anderhalf jaar geleden een brand een groot deel van het monumentale pand in de as legde, zijn de herstelwerkzaamheden van start gegaan. Edin Todic geeft aan blij te zijn dat de herbouw van de panden is begonnen. “Het gehele pand wordt van beneden tot boven helemaal gestript. Daarbij worden de oude elementen in tact gelaten. Het zijn belangrijke Rijksmonumenten in Hattem. Om het hele proces zorgvuldig te laten verlopen werken we nauw samen met de gemeente Hattem, Rijksmonumentendienst, de architect en de aannemer.”

Dat het lang duurde voordat het startsein voor de werkzaamheden werd gegeven, ligt volgens Todic aan het feit dat er zorgvuldig moest gekeken naar de bouwplannen omdat het een Rijksmonument betreft. Ook de factoren rondom wet- en regelgeving zijn debet aan de vertraging. De eerste werkzaamheden zijn erop gericht om de panden in bouwkundig opzicht te herstellen. De daken worden hersteld om de gebouwen waterdicht te maken. Daarna wordt van boven naar beneden gewerkt. Ondertussen is een interieurontwerper op de achtergrond al druk aan de slag met plannen voor de inrichting. 

Aangezien de schade na de brand groot was, is op dit moment nog niet exact aan te geven wanneer de horecagelegenheden de deuren weer kunnen openen. Het streven is om in de maanden januari tot maart de bouwwerkzaamheden af te ronden. Op de Markt 8 zal dan wederom een Tapas- en wijnbar gevestigd worden. In restaurant Daandels komt een nieuw concept. Wat dit precies is wil Todic op dit moment nog niet aangegeven. Al licht hij al wel een klein tipje van de sluier op. “Het wordt een leuk concept, dat voor jong en oud toegankelijk is. Een restaurant dat een toegevoegde waarde heeft op de diversiteit van het horeca-aanbod in Hattem”.