Afbeelding
eigen

Covid-19 werpt schaduw over stadsderby

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De lokale stadsderby sv Hatto-Heim - vv Hattem staat op zaterdag 24 oktober op het wedstrijdprogramma van de KNVB. 

De maatregelen van het kabinet  werpen hun schaduw vooruit. Het eerste treffen dit seizoen tussen beide Hattemse voetbalverenigingen is een thuiswedstrijd van Hatto-Heim.“Het bestuur van Hatto-Heim houdt rekening met twee scenario’s”, zo laat voorzitter Henk Bultman weten. “Spelen zonder publiek of een wedstrijd met toeschouwers. In de laatstgenoemde situatie gaat het bestuur er van uit dat er dan maximaal 250 toeschouwers aanwezig mogen zijn.”    

Als de wedstrijd zonder toeschouwers gespeeld moet worden, dan blijft het aanvangstijdstip 14.30 uur. Als bij de wedstrijd wel toeschouwers aanwezig mogen zijn, dan is de aanvang van de wedstrijd om 19.00 uur. “Het bestuur van Hatto-Heim heeft gemeend dat zij zich, ondanks de onzekerheid, desondanks moet voorbereiden op een wedstrijd met maximaal 250 toeschouwers. Om de organisatie in goede banen te kunnen leiden en handhaving mogelijk is zijn er enkele maatregelen genomen. Onder het begrip ‘toeschouwer’ valt op basis van informatie van de gemeente Hattem en de KNVB ook de jeugd tot en met 17 jaar. Uitsluitend voor leden van de sv Hatto-Heim vanaf 13 jaar is het mogelijk om zich digitaal, of door aanmelding bij de secretaris, in te schrijven voor een toegangskaart. De leeftijd van 13 jaar wordt gehanteerd vanwege het, gelet op de begin – en eindtijd, mogelijk niet zelfstandig kunnen en mogen bezoeken van de wedstrijd. 

Digitaal inschrijven kan via het mailadres derby@svhattoheim.nl. Men kan zich slechts één keer inschrijven; dus niet meerdere keren via verschillende mailadressen om de kans te vergroten. Inschrijven kan tot en met 18 oktober 2020. Invulling van het aantal toeschouwers zal plaatsvinden via loting. Uit de aanmeldingen wordt onder notarieel toezicht de 250 toeschouwers getrokken. De kaarten zijn op naam en niet overdraagbaar. Bij het onverhoopt niet kunnen bijwonen van de wedstrijd wordt de kaart ingeleverd en vindt aanvullende trekking plaats. 

De geldende COVD-19 regels zijn onverkort van toepassing. Onder voorbehoud van nadere regelgeving kunnen wijzigingen plaatsvinden. Het bestuur van Hatto- Heim is zich ervan bewust dat dit een ingrijpend besluit is voor de voetbalsupporters van beide verenigingen. “De complexiteit van de regelgeving en de toezicht naleving hiervan noopt hier echter toe. Wij hopen op begrip.” Het bestuur van Hatto-Heim is in overleg met RTV Hattem om te onderzoeken of het technisch haalbaar is om de stadsderby rechtstreeks uit te zenden.