Afbeelding
www.hattem.nl

RegioDeal Zwolle en Veluwe

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Het college van B&W heeft de verklaringen RegioDeal Regio Zwolle en de RegioDeal Veluwe getekend. Deze verklaringen zijn nodig om beide RegioDeals met het Rijk te ondertekenen.


Hiermee laten de gemeenten, in zowel de Regio Zwolle als op de Veluwe, zien achter de RegioDeal te staan. Deelname aan projecten wordt apart geregeld. Daarvoor worden er tussen de partners afspraken gemaakt. In Hattem is dat momenteel alleen aan de orde voor de Human Capital Agenda.


Human Capital AgendaDe Human Capital Agenda, een belangrijk onderdeel van de RegioDeal, loopt al enige tijd. Net toen het programma op stoom kwam, brak de coronacrisis uit. Dat was te merken aan het aantal aanvragen van werkgevers. De stuurgroep HCA heeft daarop besloten om het Ontwikkelfonds ook open te stellen voor werknemers en werkzoekenden. Dit omdat door de coronacrisis in veel sectoren een situatie van krapte op de arbeidsmarkt naar een situatie van stijgende werkloosheid bleek te gaan. Hattemer ondernemers weten steeds vaker het Ontwikkelfonds te vinden. Van alle 22 deelnemende gemeenten staat Hattem al sinds de start van het programma in de top 5 van gemeenten met de meeste aanvragen. Er zijn in totaal 7 aanvragen in Hattem gehonoreerd.


Regio deal VeluweDe Veluwe heeft ook een Regio Deal gesloten met het Rijk. Hiermee gaat een bedrag van 12,5 miljoen euro van het Rijk naar de Veluwe. Deze deal wordt mede gefinancierd door de provincie Gelderland. De actielijnen waar het om draait bij deze overeenkomst betreft optimalisering ruimtegebruik, bestemmingsmanagement, vakantiepark van de toekomst en een ondersteunend pakket aan wet- en regelgeving. De gemeente Hattem onderzoekt momenteel bezig de mogelijkheid om vanuit de actielijn Bestemmingsmanagement een bijdrage te krijgen voor de herinrichting van de Bleek. Dit project, wat ook onderdeel uitmaakt van de Uitvoeringsagenda Beleef het Apeldoorns Kanaal, past qua inhoud en ambitie in de doelstellingen van de Regio Deal. Door van de Bleek een volwaardige ontvangstlocatie te maken past deze in de toekomst goed in de toeristische infrastructuur van de Veluwe.