Afbeelding

We mogen weer naar school

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ De zomervakantie is weer voorbij. Maandagmorgen gingen op alle zes Hattemse basisscholen de lessen weer van start. Zo ook op OBS de Vlonder, waar midden op het schoolplein een aantal vrolijke skydancers de kinderen feestelijk verwelkomen.

In verband met de coronamaatregelen is er geen gezamenlijke bijeenkomst om het schooljaar te openen. De ouders mogen het schoolgebouw niet betreden. Alleen de ouders van groep 1 tot en met 4 mogen het schoolplein op om hun kind te brengen. Grote bijeenkomsten met kinderen en ouders zijn voorlopig geschrapt. Ook de oudergesprekken op de Vlonder vinden in ieder geval tot de herfstvakantie online plaats. Directeur Conny Wencker van basisschool het Palet en de Vlonder heeft vorige week nog extra desinfecterende middelen ingeslagen om alles zo schoon mogelijk te houden.

ā€œEn vooral heel veel handen wassen. Dit alles maakt het niet minder leuk om te beginnen. In verband met het Corona virus hebben we het begin van het schooljaar niet groots uitgepakt. Zowel de kinderen als het personeel stonden te trappelen om weer te beginnen. De eerste schooldag is prima verlopenā€.

Dat vinden ook Quincey, Liza, Robin, Fleur, Matthew en Davis. Matthew (6) uit groep 3 vertelt dat hij weer zin had om na de vakantie naar school te gaan. Quincey (8) en Liza (8) uit groep 5 geven enthousiast aan het leuk te vinden dat ze een andere klas en juf hebben, maar dat het vooral fijn is om alle vrienden weer zien.