Afbeelding

ZitFit voor ouderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - De maatregelen betreffende het Coronavirus zijn weer wat versoepeld en ook per 1 juli komen er versoepelingen aan. Stichting Welzijn Hattem en de Buurtsportcoach gaan weer starten met ZitFit, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

"Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen kan dit helaas niet in het Uilenhofje, maar Driezorg heeft aangeboden dat wij gebruik mogen maken van het Atrium in Het Hof van Blom. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Net als voor de Coronacrisis, zijn de oefeningen erop gericht om de gewrichten soepel te houden en de spieren te oefenen. Maar u oefent echter niet alleen spieren en gewrichten, maar ook hart, longen, ingewanden enz.

Een groot deel van de oefeningen doen wij zittend op een stoel in gewone kleren. U hoeft hiervoor dus geen speciale kleding aan te schaffen. U hoeft niet bang te zijn dat de gymnastiek te zwaar zal zijn, want u doet alleen wat u kunt en in uw eigen tempo. Bovendien is het erg gezellig om met elkaar te oefenen en na afloop is er onder het genot van wat drinken ook tijd voor een praatje.

Zitfit wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Hattem en Buurtsportcoach Leon is de deskundige die hier uitvoering aan geeft. We starten weer op woensdag 1 juli, tot nader order in Het Atrium in het Hof van Blom. Aanvang 10.30 uur en de kosten bedragen 2 euro per keer (inclusief kopje koffie/thee). Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar: info@swhattem.nl / tel.038-4432881."