Afbeelding

Online collecte voor Rode Kruis in Noordoost Veluwe

Algemeen

HATTEM- De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in Noordoost-Veluwe vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor Rode Kruis afdeling Noordoost-Veluwe. In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden.

Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl. Deze kunnen zij dan delen via social media, whatsapp of e-mail. Op deze manier kunnen collectanten precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus.

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers hier in de buurt zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen de coronacrisis te bestrijden. Zij ondersteunen ziekenhuizen en huisartsenposten, pakken voedselpakketten in en delen ze uit en faciliteren bezoek bij verpleeghuizen of verblijden het zorgpersoneel als dank met een mooie hortensia of tulpen.

Het Rode Kruis hoopt weer snel, en veilig, aan de slag te gaan met de reguliere ondersteuning: EHBO- en reanimatie-lessen, bemannen EHBO-posten op evenementen of workshops geven voor Goed voorbereid. "Al deze activiteiten kunnen we doen, dankzij uw donaties."

Doneren kan ook rechtstreeks via de QR code of via banknummer NL19RABO015277054. Instructies gebruik Ideal QR-code: Open de Mobiel bankieren app, QR scanner of (Apple gebruikers) de kids camera functie. Scan de Ideal QR-code. Volg de stappen op de telefoon.

Afbeelding