Afbeelding

Voortgang huisbezoeken aan 75-jarigen

Algemeen

HATTEM- De Gemeente Hattem, het Rode Kruis en Stichting Welzijn Hattem zijn in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarigen in Hattem. Deze huisbezoeken zijn er om ouderen de weg te wijzen o.a. in het aanbod van zorg en welzijn.

"Ouderen wonen steeds langer thuis en zijn, of worden daardoor afhankelijk van sociale netwerken en/of professionele instanties. Sommige mensen weten de weg, maar een groot aantal ouderen weet dit niet of onvoldoende. In deze gesprekken komen aan de hand van een vragenlijst o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: wonen, veiligheid, welzijn, mobiliteit, zorg, donorcodicil en mantelzorg maar ook vragen vanuit de ouderen worden uitvoerig besproken. De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zolang mogelijk ā€˜mee kan doenā€™ in de samenleving.
Helaas zijn, door de Coronacrisis, deze huisbezoeken in maart stopgezet. Met de huidige versoepelingen van de Coronamaatregelen en de versoepelingen die er voor 1 juli opnieuw zijn aangekondigd, willen we samen met de gemeente kijken hoe en wanneer we weer voorzichtig kunnen gaan starten met deze gesprekken/huisbezoeken. We wachten nog even af hoe de versoepelende maatregelen uitpakken voor onze samenleving. Zodra wij deze gesprekken weer op een veilige en verantwoordelijke wijze kunnen uitvoeren gaan we van start."
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Hattem door te bellen naar tel.038-4432881 of te mailen naar info@swhattem.nl.