Afbeelding

Kinderboerderij ‘t Dijkweitje weer geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De deuren van Kinderboerderij ‘t Dijkweitje zijn weer geopend. Nadat het weken stil was op de kinderboerderij kunnen de bezoekers weer naar hartelust spelen, picknicken en knuffelen met de dieren.

In maart werd de kinderboerderij gesloten in verband met de Corona maatregelen. ‘t Dijkweitje was deze weken alleen toegankelijk voor de vrijwilligers die dagelijks de dieren kwamen verzorgen. De vrijwilligers zijn blij dat de kinderboerderij weer open mag. “Mensen vinden het heerlijk dat ‘t Dijkweitje weer geopend is. Ze stonden de eerste dag al voor de deur te wachten om naar binnen te mogen. We krijgen leuke reacties nu we weer open zijn. Ook de vrijwilligers zijn gelukkig dat er weer bezoekers zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de dieren de mensen ook gemist hebben. Het was jammer dat we juist in deze tijd de kinderboerderij moesten sluiten. Het terrein ligt er mooi bij, de bloemen staan in bloei en er zijn zoveel leuke jonge dieren geboren. Dan is het jammer dat je geen bezoekers mag ontvangen”, geeft Frieke Haffmans namens ‘t Dijkweitje aan.

In verband met het Corona virus zijn extra maatregelen en aangepaste openingstijden van kracht. Kinderboerderij ‘t Dijkweitje is iedere dag geopend van 11. 00 tot17.00 uur. Het aantal bezoekers is onbeperkt mits iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Bezoekers kunnen geen gebruik maken van de wc. Er is geen toegang voor bezoekers in de grote stal, onder het afdak van de grote stal en in de kippenstal. De kota, het cavia verblijf, blijft wel open voor bezoekers. Er wordt geen drinken geschonken aan de bezoekers. Het eigen afval dient weer meegenomen te worden naar huis. De handen kan iedereen wassen bij de pomp. Alle andere richtlijnen zijn kenbaar aanwezig op het terrein.