Afbeelding

Ons Genoegen enthousiast aan de slag

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Fanfarekorps Ons Genoegen heeft de repetities weer hervat, volledig coronaproof, volgens de richtlijnen van het RIVM. De eerste repetitie vond gezien de maatregelen buiten bij het verenigingsgebouw De Triangel plaats.

Een paar weken eerder werd de stilte in De Triangel al doorbroken toen er weer naar hartenlust getoeterd, geblazen en getrommeld mocht worden tijdens de individuele muzieklessen.

Nadat de gemeente Hattem toestemming had verleend dat de repetitieavond buiten georganiseerd mocht worden, zijn de leden van Ons Genoegen voortvarend aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Normaliter is de repetitieavond op de maandag. Aangezien dit in verband met Tweede Pinksterdag geen optie bleek, werd de eerste oefenavond afgelopen week op de dinsdag georganiseerd. “Het was hartstikke mooi om elkaar weer in het echt te zien. We hadden geluk met het weer. Om het contact binnen de club te houden, heeft met name dirigent Sandra Mulder de afgelopen weken dat we niet samen konden komen digitale activiteiten georganiseerd. Ook de muzieklessen vonden online plaats. Dit alles was belangrijk voor de betrokkenheid bij Ons Genoegen. Het is fijn dat we weer aan de slag kunnen. Alle leden waren enthousiast en blij om weer samen muziek te maken”, geeft voorzitter Martin Mulder van Ons Genoegen aan.

De voorzitter is ervan overtuigd dat het weer veilig en verantwoord is om samen muziek te maken. “Anders waren we er niet aan begonnen. In ons verenigingsgebouw zijn allerlei maatregelen genomen om de lessen en de repetities veilig te laten verlopen. Alle leden houden zich hier netjes aan. Vanaf deze week gaan we in kleine groepen weer binnen repeteren volgens de protocollen van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Ook het jeugdorkest gaat weer van start. Het Outbreak Management Team geeft aan dat er in Duitsland een risico-inschatting geschreven is voor veilig musiceren met blaasinstrumenten. Dit onderzoek is volgens het OMT goed te verwerken in een afwegingskader voor het gebruik van blaasinstrumenten in ons land.

Op basis van dit advies zet de overheid het licht op groen om tot een verantwoorde uitwerking van protocollen voor het gebruik van blaasinstrumenten te komen”.