Afbeelding

Welkom bij Vadesto: kom buitensporten of geniet binnenkort weer op het terras

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM- Vanaf 1 juni mag de horeca bij Vadesto Outdoor Adventure, onder strenge voorwaarden, weer open en kan weer worden genoten op het prachtige terras. Wat velen niet weten, is dat je er ook nú al terecht kunt voor de buitensportactiviteiten.

"Ons bedrijf bestaat eigenlijk uit drie takken: het Panorama Paviljoen met de horeca, buitensportactiviteiten en rondvaarten", vertelt Bert van der Stoep. "Dat laatste is helaas nog niet aan de orde. We zitten met de 1,5m regel, en dan kan je weinig mensen aan boord hebben; dat heeft voor ons geen zin. We maken gemiddeld 240 natuurboottochten per jaar; nu nog geen. Zo’n 8000 mensen daarvan krijgen bij hun gewonnen loterijvoucher ook onze fotowandelpuzzeltocht door Hattem, waarbij ze dan ook langs de winkels en musea komen. Dat missen we nu dus. Overigens is de 1,5m voor alle rondvaarten in het land nog een probleem. Hopelijk verandert dat snel. Vanaf 1 juni kunnen we ons terras gelukkig wel weer openen. Hier kunnen normaal wel 150 personen terecht, maar met de 1,5m regel is dat ongeveer de helft. Maar dan zit je ook lekker ruim en met een geweldig uitzicht over de Hoenwaard! En wie wil dat niet!" Wat wel kan, in beperkte mate, zijn enkele buitensportactiviteiten. "Als je met 2 of 3 man bent of met een gezin, kun je prima klompvaren, kanovaren en waterfietsen. Dat geldt ook voor huur van mountainbikes, fietsen en steppen. Ook onze fotopuzzeltocht en actieve kinderfeestjes zijn mogelijk. Wat we echter merken is dat nog niet iedereen hiervan op de hoogte is. Onze oproep is dan ook: Kom! Je kunt je hier prima een paar uurtjes vermaken!", zegt Bert enthousiast.

"Alles wat in grote groepen plaatsvindt, is een ander verhaal en daar zit voor ons het probleem. We ontvangen normaal veel groepen, bedrijfsuitjes, clubs en scholen: dat kan nu allemaal niet." Volgens Bert kan wel gesproken worden van een verloren jaar. "Eind februari zijn we al op slot gegaan. Het begon toen te spelen in Brabant en direct kwamen de eerste annuleringen al. We hebben de laatste drie maanden nauwelijks omzet gehad. En in het najaar zien we de bedrijfsuitjes ook nog niet 1-2-3 gebeuren; evenmin als de scholen. We hopen dit jaar nog op wat familiefeesten, zij het met een gelimiteerd aantal gasten. Wellicht is het dan mogelijk nog wat omzet te maken." De afgelopen maanden heeft Van der Stoep weinig kunnen doen. "Enkel onderhoud aan materiaal, terras, heggen en gras, dat gaat gewoon door. Ook was er nog hoog water en de gevolgen daarvan. En tja, onderhoud kost mankracht en dat kost weer geld." Helemaal verlaten was het Paviljoen niet: zijn vrouw Sienie was bezig met het naaien van honderden mondkapjes voor o.a. buurtzorg en Isala, en met de actie voor sokjes en mutsjes voor Lesbos. Heel mooi natuurlijk en voor een goed doel; maar het levert niks op", aldus Bert.

We zijn al wel erg blij geweest met Hemelvaartsdag, een warme dag waarbij we voor het eerst weer een aantal kano’s, waterfietsen en klompen konden verhuren. En enkele medewerkers konden weer een paar uur werken. De ondernemer hoopt dan ook vooral dat het heropenen van de terrassen het begin kan zijn van meer. "Het is een eerste stap en we hopen dat er snel meer mogelijk is!" Het team van Vadesto verwelkomt u in ieder geval met open armen aan De Bleek 3 te Hattem. Kijk voor meer informatie op www.vadesto.nl.