Afbeelding

Coronahulplijn nog steeds actief

Algemeen

HATTEM - De Coronahulplijn is nog steeds van kracht. Stichting Welzijn Hattem, het Rode Kruis en de gemeente Hattem hebben samen een hulplijn opgezet voor inwoners van Hattem die vragen hebben over corona. Dit kan gaan over praktische zaken maar ook voor degenen die even een praatje willen maken biedt de hulplijn een luisterend oor. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur zit er een medewerker van SWH aan de telefoon om naar inwoners te luisteren en vragen te beantwoorden.

“Er komen niet heel veel vragen per dag binnen, maar wel vragen gespreid over de week. De vragen gaan over overbelasting van gezinnen of van mantelzorg, financiële vragen en eenzaamheid. Eenzaamheid komt het meest voor. Overigens bij jong en oud. Mensen missen hun dagelijkse activiteiten en ontmoetingen. We zien dat het zwaarder wordt naar gelang de corona situatie langer duurt”, geeft SWH directeur Mathilde Stam aan.

SWH onderzoekt momenteel welke activiteiten vanaf 1 juni in gang gezet kunnen worden. Daarbij wordt ook nadrukkelijk gekeken naar kleine activiteiten in de buurt. “Het zal ook gedegen en veilig moeten gebeuren, met respect voor de RIVM maatregelen. We onderzoeken dit samen met onze vrijwilligers, onze samenwerkingsrelaties en vrijwilligersorganisaties”, aldus Mathilde Stam.

Het Coronahulppunt is bereikbaar via telefoonnummer (038) 443 28 81 of via e-mailadres coronahulp@swhattem.nl.