Afbeelding

Dodenherdenking in Hattem

Algemeen

HATTEM- Op 4 mei herdenken we Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, waar dan ook ter wereld, en zijn we om 20.00 uur twee minuten stil. Door de maatregelen die gelden rondom corona, krijgt de herdenking dit jaar een iets andere vorm. Ook in Hattem. RTV Hattem maakt een televisie uitzending over dodenherdenking in Hattem. Deels live, deels vooraf opgenomen.

Programma

Onderstaand programma wordt live uitgezonden door RTV Hattem. Hieraan voorafgaand worden de toespraak van burgemeester Toon van Asseldonk en de kranslegging op de Markt door RTV Hattem uitgezonden.

19.50 uur klokluiden kerken.

19.58 uur Taptoe door Anton ten Have op trompet.

20.00 uur Twee minuten stilte.

20.02 uur Twee coupletten van het Wilhelmus, gespeeld door Anton ten

Have en Thoby Liefers (trompet).

Vlag half stok

Het Nationaal ComitƩ 4 en 5 mei stelt voor om op 4 mei 2020 de vlag de hele dag halfstok te hangen, in plaats van vanaf 18.00 uur. "Dit doen wij op de Markt en bij de monumenten Katerveer, Geldersedijk en begraafplaats. Er is geen vlaggenwacht. Alle blazers in Nederland zijn door het Nationaal ComitƩ gevraagd thuis het signaal Taptoe mee te spelen. En we vragen alle inwoners om het Wilhelmus thuis mee te zingen om 20.00 uur", laat gemeente Hattem weten.