Afbeelding

Hof van Blom gaat beginnen

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM- Al geruime tijd speelt in Hattem het proces van de realisatie van Hof van Blom. Als eigenaar van de locatie heeft Nijhuis Bouw B.V. een huurovereenkomst gesloten met Het Baken en met de huisartsenpraktijk Hof van Blom, waarna de seinen nu op groen staan om met de bouw te starten.

"Het voortraject heeft even geduurd, maar na het groene licht, zet iedereen de schouders eronder. We zijn blij dat we deze mooie plek in Hattem nu in kunnen vullen. De start van de bouw staat gepland voor dit najaar, de omgevingsvergunning hiervoor is reeds verleend", laat Nijhuis Bouw B.V. weten.

Wethouders Auke Schipper en Carla Broekhuis zijn beiden erg content met deze mijlpaal.
Auke Schipper: “Ik ben erg blij met het besluit van Nijhuis Bouw om de heropbouw van de Hof van Blom op te starten. Het is de eerste stap en een zeer belangrijke stap in de plannen rondom het voormalig IJsbaanterrein. We kunnen nu vooruitkijken. De Hattemers wachten op geschikte (zorg)woningen, met de start van de bouw wordt een belangrijke behoefte ingevuld.”
Wethouder Carla Broekhuis vult aan: “De wederopbouw van Hof van Blom is erg belangrijk voor alle mensen met een zorgbehoefte in onze gemeente. Het is fijn dat we hen nu ook perspectief kunnen bieden met de wederopbouw van Hof van Blom en de daarbij geboden zorg van Het Baken.”

Het Baken

Aangezien Zorgverlening Het Baken al sinds 2004 in Hattem is gevestigd met een zelfstandige verpleegafdeling Hoenwaard in locatie De Bongerd, wil Het Baken gezien de groeiende behoefte aan zorg graag gebruik maken van de locatie aan het Hof van Blom. Het Baken richt zich op de huidige locatie in het bijzonder op bewoners uit Hattem met een psycho-geriatrische zorgbehoefte (dementie), waarbij het thuis wonen niet meer gaat en voor wie de verhuizing naar een zorghuis noodzakelijk wordt.

Via de zogeheten Ouderenteams beoogt Het Baken een netwerk te creëren om in samenwerking met de lokale huisartsen kwetsbare ouderen ook in de thuissituatie te ondersteunen. "Opdat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Door ondersteuning en toerusting van de mantelzorger kan de verhuizing naar een zorghuis vaak nog uitgesteld worden. Deze expertise wordt ook in Hattem beschikbaar gesteld."

Dagbesteding

Via de Stichting Welzijn Hattem (SWH) is het de bedoeling ontmoetingsmomenten voor ouderen in Hof van Blom aan te bieden. SWH organiseert diverse activiteiten die kunnen helpen bij het krijgen van een zinvolle daginvulling. Is er meer nodig? Dan kan de gemeente een indicatie afgeven voor dagbesteding. Dagbesteding kan mantelzorgers ontlasten, bijvoorbeeld bij dementie. Deze dagbesteding wil Het Baken in afstemming met de gemeente Hattem ook op de locatie Hof van Blom aanbieden.

Huisartsenpraktijk Hof van Blom

De huisartsenpraktijk Hof van Blom is al lange tijd gevestigd op de locatie aan het Hof van Blom en blijft daar de komende jaren. Door ruimtegebrek en de huidige bouwkundige staat is de behoefte aan een nieuw onderkomen groot, daarom wordt de praktijk grondig verbouwd naar maatstaven die passen bij deze tijd. Om te zorgen dat de huisartsenpraktijk tijdens de bouwperiode door kan blijven werken, wordt aan de overzijde van de straat tijdelijke huisvesting georganiseerd.

Hoe verder? Tijdens de komende periode zal Nijhuis de nodige voorbereidingen treffen om de bouw vervolgens in het najaar te starten, de oplevering zal een jaar later zijn. Voordat de bouw start zal eerst aan de overzijde van het huidige Hof van Blom tijdelijke huisvesting voor de huisartsenpraktijk geplaatst worden. Nadere informatie met betrekking tot de werkzaamheden wordt in een later stadium gedeeld.

Afbeelding
Afbeelding