Afbeelding

De Bongerd is voorbereid

Algemeen

HATTEM – Bij Hanzeheerd De Bongerd zijn momenteel nog geen coronabesmettingen geconstateerd. In de aanleunwoningen bij de Bongerd worden wel een aantal ouderen geïsoleerd verpleegd met corona-achtige verschijnselen. De verzorging van deze cliënten heeft Hanzeheerd overgedragen aan de thuiszorgmedewerkers van Verian. Verian heeft een speciale corona-route en is gespecialiseerd in het geïsoleerd verplegen.

Onder Hanzeheerd vallen de verzorgingstehuizen Brinkhoven in Heerde en de Bongerd in Hattem. In het verzorgingstehuis Brinkhoven zijn inmiddels meerdere bewoners bezweken aan het coronavirus. Het zijn daarom hectische tijden voor interim directeur Jos Bleijenberg van Hanzeheerd.

Bleijenberg is blij dat de Bongerd tot op heden gevrijwaard is van het coronavirus. “Dat is opmerkelijk en alleen maar fijn. Al zijn er geen garanties dat het coronavirus buiten de deuren van het huis blijft. Er is binnen de Bongerd wel een aantal verdenkingen van corona besmettingen geweest. Tot op heden waren de testuitkomsten negatief. We blijven alert en zijn goed voorbereid. We weten wat we moeten doen. De draaiboeken liggen klaar. Er is genoeg materiaal. Corona blijkt een moeilijke ziekte. Ook voor het zorgpersoneel. Het is intens en intensief. Je werkt in de frontlinie, loopt zelf ook risico. We doen ons uiterste best om zo goed mogelijke zorg aan onze bewoners te geven”.