Afbeelding

Kunst in tijden van corona; expositie in Stadhuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Beeldend kunstenaar Inge in ā€™t Hout heeft vorige week in alle stilte haar expositie in het voorportaal van het stadhuis ingericht. Niet ongewoon, want de creatieve Hattemse is lid van het Kunstgilde Hattem die al jaren hun werk exposeren bij de entree van het gemeentehuis.

Tijdens het inrichten van de expositie wist zij dat door de corona-richtlijnen en de daarmee gemoeide beperkte toegankelijkheid van het stadhuis maar weinigen haar werk zouden zien. Toch vindt Inge dat het juist in deze tijd belangrijk is dat de entree van het stadhuis mooi aangekleed is met kunst, als een warm welkom. De expositie laat kenmerkend werk zien. Inge is gefascineerd door plattegronden en ook de plattegrond van Hattem gebruikt zij met regelmaat in haar werk. Het getoonde werk varieert van werk aan de wand tot een puzzel in beperkte oplage.

Hoe is het nu voor een kunstenaar in deze tijd? Inge geeft aan dat zij gewend is vanuit haar thuisatelier te werken en voelt zich dan ook niet een kunstenaar in quarantaine. Helaas is er wel een aantal exposities en workshops vooruitgeschoven. Ook een kunstroute en een aantal evenementen waar zij deel aan zou nemen zijn verplaatst naar volgend jaar.

Door de aangescherpte maatregelen rondom evenementen was de annulering van het Kunstfestival Hattem een feit. Inge, die sinds jaar en dag in de commissie zit, geeft aan dat de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium waren. De bijna 100 kunstenaars die zich hadden aangemeld kregen via de mail te horen dat de 14e editie van het kunstfestival door werd geschoven naar volgend jaar, een spijtige noodzaak.

De gegeven tijd wordt benut op vele manieren, zowel binnen als buiten haar atelier. Deze tijd vraagt om creatieve oplossingen en daar ontbreekt het Inge niet aan.