Afbeelding

Berenjacht in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Heeft u zich al afgevraagd waarom er opeens her en der knuffelberen in vensterbanken worden gezet? Of waarom kinderen opeens als kleine speurneuzen door Hattem gaan? Dat heeft alles te maken met de zogenaamde Berenjacht die momenteel in heel Nederland super populair is. Ook in Hattem kunnen de kinderen op jacht.

Susanne Blok heeft op Facebook de pagina Berenjacht in Hattem gelanceerd.
“Om in deze tijden de kleintjes te kunnen vermaken, worden er zo veel mogelijk mensen uitgenodigd om knuffelberen (andere knuffels mogen natuurlijk ook) voor het raam te zetten. Mensen die met hun kinderen naar buiten gaan hebben hierdoor een leuke afleiding.
Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt. Houd je aan de maatregelen van het RIVM!”
Susanne benadrukt dat de berenjacht niet in het leven geroepen is als excuus om de kinderen naar buiten te sturen wanneer binnenblijven moeilijk blijkt. “Het is echt de bedoeling dat u als ouder/begeleider met uw kind/kinderen meegaat in de zoektocht naar de beren in de voor u nabij gelegen wijk. Ga niet ook nog vriendjes of vriendinnetje meenemen, maar haal even een frisse neus halen en beleef plezier aan de mooie, grappige, kleurrijke, unieke etc. knuffels.”
Wanneer je zelf een beer/knuffel wilt plaatsen kun je d.m.v. een link op de pagina je adres aanmelden. Eventueel kun je je straat vermelden. Op de Facebookpagina vind je de link naar de kaart voor Hattem.