Laatste kaarten voor voorstelling Advendo
Laatste kaarten voor voorstelling Advendo brugmedia.nl

Laatste kaarten voor voorstelling Advendo

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM - Toneelvereniging Advendo staat op 25, 26, 27 en 28 maart op de planken in MFC de Marke met het toneelstuk Handelsonderneming Hoebels. De acteurs vervullen rollen in zowel het Nederlands als het dialect. De toneelavonden van Advendo staan al jaren garant voor een geslaagd avondje uit met toneelspelers van redelijk hoge kwaliteit.

De voorstellingen voor vrijdag 27 maart is uitverkocht. Voor 28 maart is er nog een klein aantal kaarten beschikbaar. Op woensdag 25 en donderdag 26 maart zijn er nog voldoende kaarten te koop. ā€œWanneer er nog kaarten over zijn, worden deze aan de zaal verkocht, al zijn er dan geen garanties dat de kaarten nog beschikbaar zijnā€, aldus Michel Mulder namens Advendo. Op zaterdag is er muziek na de voorstelling in de foyer. Iedere avond worden tijdens de pauze loten verkocht, waarvan de opbrengst naar de toneelvereniging gaat. Dit jaar wordt de toneelvereniging voor het eerst gesponsord door de Hattemse Hoeve met onder andere een aantal leuke prijzen voor de verloting.

Het toneelstuk gaat over de familie Hoebels die een soort winkel in 2e hands spullen en kleding heeft waar niemand op zit te wachten. De zaken gaan dan ook niet zo best. Als de dochter des huizes met (alweerā€¦) een nieuwe vriend thuiskomt, heeft die vriend een idee. Een pension; er staan immers kamers zat leeg! Maar als de nieuwe wijkagent een kamer huurt en ook de beide schoonmoeders intrekken weet de kijker al dat dit plan alleen maar tot hilarische ellende zal leiden.

De voorbereidingen lopen op schema. ā€œQua spelen zijn we al behoorlijk gevorderd, dat mag ook wel met nog minder dan een maand. Met aankleding hebben we nog wel wat werk. We kunnen gelukkig terecht voor wat voorbereidende werkzaamheden in de oude locatie van Consmema. Het is tegenwoordig wel een van de grotere problemen voor ons. Ruimte om wat te klussen in maanden voorafgaand aan de voorstelling en ruimte om wat spullen de rest van het jaar kwijt te kunnen. Je kan niet alles op zolder en in de fietsenschuur bij de leden kwijt.

We zijn nu ook bezig met het regelen van kleding en spullen voor aankleding. We zijn nog op zoek naar ā€˜ouderwetseā€™ aktentas of lerarentas. Lezers van de Hattemer die er Ć©Ć©n voor ons te leen hebben, mogen dit melden bij info@advendohattem.nlā€.

Het toneelstuk over de handelsonderneming van de familie Hoebels wordt in 3 bedrijven gespeeld. Tussen het 2e en 3e bedrijf is er een pauze. Over waarom de Hattemers de voorstelling niet mogen missen zijn de spelers van Advendo duidelijk. ā€œHandelsonderneming Hoebels is gewoon een heel leuk stuk. Lachen, plaatsvervangende schaamte, voorpret omdat je soms als kijker al een kilometer van tevoren een situatie ziet aankomenā€. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten zijn voor 8 euro te koop bij: W. Kollumer, Hogenkamp 82, tel: 038-4445890. Cafetaria ā€˜t Knienhol, Dorpsweg 22, tel: 038-4440312. De Hattemse Hoeve, Veenwal 11, tel: 038-4441909.